Novosti

Oduševljen sam člankom u Večernjem o mojim prijateljima

Dolazi mi jutros sin, Mali Medo, cijeli uzbuđen. Dolazi s mobitelom u šapici i ja se već pripremio na prezentiranje nekog novog videa koji bi trebao biti smiješan. Znate kakva su djeca i mobiteli. Ali ovog puta nije se radilo ni o navodno smiješnoj slici ni videu. Došao mi je pokazati članak objavljen na stranici Večernjeg lista u kojem se spominje cijela moja ekipa.

Iznenađen krenem čitati i obuzme me isto oduševljenje kao i Malog Medu.

Čak i prije nego sam počeo čitati je rekao da će se pohvaliti svim prijateljima u školi kako ima poznatog tatu. Rekao je i nešto što nisam shvatio: “Pa tvoja ekipa je kao neki Osvetnici, puna heroja, ali vi se borite protiv dosade i neznanja!” Tko su ti Osvetnici? Neki film? Ali dobro, kasnije ću istražiti što je Mali Medo mislio, sad je vrijeme da te malo uvedem u članak.

Mali Medo je u pravu – Divus tim se bori protiv dosade i neznanja

Iako nisam baš u toku kada su superheroji u pitanju moram reći da je Mali Medo u pravu. Misija cijele moje ekipe je poraziti dosadu i protjerati neznanje. To je jako lijepo i detaljno opisano u članku na Večernjem, ali isto ću ti sada ponoviti neke stvari. Prije svega treba znati tko je oformio naš tim.

Vlatka Turić i Amalija Baborac poduzetne su žene i majke. Odlučile su učiniti sve što je u njihovoj moći da svijet u kojem im djeca odrastaju učine što zabavnijim. Ali sama zabava nije dovoljna, važno je njegovati i znanje. Zbog toga su osnovale Divus i počele osmišljavati didaktičke igračke. Zadnji krik evolucije na tom području je patentirana Množilica brojem 9.

Neću ti previše objašnjavati kako Množilica spaja matematiku, fizičku aktivnost, glazbu i fiziku. Množilica brojem 9 spominje se na Večernjem, ali sam joj posvetio i čitav članak na svom blogu – Divus – lokalna kreativnost za globalno rješenje.

Divus tim ima i prave superheroje

Moji dragi prijatelji Solar & Kliker dio su našeg tima. Njihov zadatak je putovati svemirom i otkrivati njegove tajne. Ne vidim ih baš često jer su stalno u nekoj avanturi, ali kada se vrate uvijek imaju uzbudljive priče za ispričati. Zadnji put kad smo se vidjeli pričali su mi o Tajni plešuće piramide. I uvijek mi donesu neke svemirske poklone kad se vrate s putovanja. Ovaj laptop na kojem pišem svojim šapicama nevjerojatno je brz jer je Kliker instalirao neki program koji su pronašli na planetu jako jako daleko od Zemlje.

Sve znanje svijeta ne vrijedi ništa ako nema ljubavi

Divus tim zna da znanje bez ljubavi ne vrijedi ni pišljiva boba. Zato su naši kreativni heroji stvorili Priču o srcima. I o njoj možeš puno toga saznati u članku o Divusu objavljenom na Večernjem pa neću previše otkriti ovdje. Dovoljno je da znaš kako ta poučna priča slavi ljubav i da je prepuna umjetničkih ilustracija. Čak je snimljena i video/audio verzija pa u Priči o srcima možeš uživati prije spavanja slušajući Lili Zizi. Ne smijem zaboraviti spomenuti pisca Igora Narandžića koji je Amalijinu ideju pretvorio u tako dirljivu priču. Tino Vegh odgovoran je za predivan izgled tiskanog izdanja.

Sada moram ići, moram odvesti Malog Medu u školu. Potom ću sjesti negdje na kavu i svim svojim prijateljima poslati članak koji je mog sina učinio toliko ponosnim. Pročitaj ga i ti, oduševit će te inspirativni citati Vlatke Turić.

MOGLO BI VAS ZANIMATI

JOŠ DOBRIH PONUDA...

Povezane objave