Umjetnost i znanost

Lokalna kreativnost za globalno rješenje

Inovatorica Amalija Baborac može se pohvaliti patentiranom inovacijom koja će pomoći djeci i roditeljima diljem svijeta. Situacija u kojoj se nalazimo ne smije dovesti do zanemarivanja obrazovanja. To zna Amalija Baborac ( Amalia Dalli) čiji izum olakšava učenje matematike, sviranja i fizike, a uz to omogućava nesmetano održavanje tjelesnog odgoja kroz zabavnu igru.

Množilica brojem 9 je didaktička igračka koja olakšava učenje množenja. Ova množilica uštedjet će sate ispisivanja tablice množenja u bilježnice. Inovativan način za učenje množenja je tek početak. Višekratnici broja 9 postavljeni su na precizno izmjerene drvene štapiće. Zbog toga pri dodiru ispuštaju tonove točno određenih frekvencija. To ovaj izum čini korisnim na satovima glazbene kulture i fizike. Množilica se zbog dimenzija i jednostavne proizvodnje može lako izvoziti diljem svijeta te tako olakšati učenje djeci, roditeljima i učiteljima. Već ove jeseni množilicom će se služiti učenici hrvatskih škola, a jedna će im se stvar posebno svidjeti.

Učenje matematike postat će zabavno zbog igre koja spaja množenje brojem 9 i djeci omiljenu fizičku aktivnost. Idealno je da se igra vani, ali ovaj matematički graničar može se igrati i u učionici. Igrači se i dalje smiju gađati loptom, ali nema nekontroliranog trčanja. Zahvaljujući brojevima na majicama i triku koji vam još nećemo otkriti, djeca kroz igru savladavaju matematiku i razvijaju koordinaciju.

Zbog toga što olakšava učenje, potiče fizičku aktivnost i omogućava socijalizaciju kroz igru Množilica je hrvatski izum s potencijalom za globalno širenje.

©️ Medo.hr

MOGLO BI VAS ZANIMATI

JOŠ DOBRIH PONUDA...

Povezane objave