Umjetnost i znanost

Upoznajte najbrbljaviju papigicu u Hrvatskoj koja pomaže djeci!

Predstavljamo Kokolingo – prvu digitalnu logopedsku vježbenicu osmišljenu u Hrvatskoj za pomoć djeci s artikulacijskim poremećajima: www.kokolingo.hr

Tvrtka E-Glas ima 11 godina iskustva u razvoju asistivne tehnologije.

Znate li da oko 30% djece predškolske dobi ima neki oblik artikulacijskih poremećaja?

Razmišljajući o artikulacijskim poremećajima koji su sve prisutniji, razvijena je inovativna interaktivna vježbenica dostupa djeci predškolske dobi. Tvrtka prepoznaje važnost rane intervencije i pravovremenog početka terapije te je željela dati doprinos ostvarivanju tih ciljeva razvojem Kokolingo digitalne logopedske vježbenice. Na taj oblik odlučilo se jer je digitalna vježbenica multimedijska, puno je fleksibilnija i zabavnija za rad.

Kokolingo pomaže djeci da brže napreduju

U Hrvatskoj jedan logoped dolazi na 7000 stanovnika, dok je u EU prosjek: jedan logoped na 3000 stanovnika. To rezultira dugim listama čekanja na početak terapije kod logopeda koji su opterećeni s velikim brojem djece koja trebaju logopedsku terapiju. Kokolingo je stigao kako bi olakšao svima i pomogao djeci. Detaljnije o Kokolingu pronađite na poveznici: https://www.youtube.com/watch?v=AswWQsw09jo

Uz logopedsku terapiju, redovito korištenje Kokolingo digitalne vježbenice pomoći će djetetu da brže napreduje. Korištenje Kokolingo digitalne vježbenice jako je jednostavno i svi potrebni materijali dostupni su na jednom mjestu. Kokolingo čuva glas logopedima koji rade s djecom, a zajednički čuvamo prirodu i olakšava se rad, jer nema potrebe za korištenjem printanih i tiskanih materijala. Kokolingo ima sve što treba za uspješan rad s djecom s artikulacijskim poremećajima.

Uz Kokolingo vježbamo i kod kuće

Logoped kao stručnjak djetetu određuje tijek tretmana i izbor vježbi koje će dovesti do željenih rezultata. Međutim, roditelj je bitna podrška i prema uputi logopeda trebao bi provoditi vježbe kod kuće kako bi se postigli željeni rezultati. Upoznati smo s izazovima svakodnevice i poteškoćama s kojima se roditelji susreću, posebno nedostatkom vremena. To kod roditelja (i djece) izaziva frustraciju. No uloga roditelja izrazito je bitna, jer roditelj je suradnik logopedu i rad s djetetom kod kuće neophodan je zato što pojačava efekt vježbi koje dijete provodi. Događa se, nažalost, da dijete odbija rad kod kuće jer ga vježbe opterećuju pa gubi motivaciju.

Redovito korištenje Kokolingo digitalne vježbenice kod kuće pomoći će djetetu da vježba pravilan izgovor glasova.

Kokolingo je edukativan i zabavan

Kokolingo je vesela avantura u društvu papigice Koko i gusara Srećka koji će djetetu pomoći da ozbiljne vježbe ne budu napor, već igra i zabava. To je bitno za djecu, jer ih potiče da zadrže koncentraciju na onome što rade. Na taj način djetetu redovita vježba neće predstavljati problem i opterećenje, a osoba koja radi s djetetom može biti opuštena jer je korištenje jednostavno i sigurno te prati napredak djeteta. 30 minuta redovite igre i učenja dnevno potrebno je za napredak u korekciji nepravilna izgovora glasova uz zabavne aktivnosti.

Jeste li znali da je Kokolingo prva digitalna logopedska vježbenica u Hrvatskoj nominirana za najbolje digitalno rješenje na međunarodnom natjecanju World Summit Awards (WSA) – 2020. godine?
Biti taj ključan faktor u nečijem životu, velika je i najznačajnija nagrada koja se može dobiti! Cilj je olakšati rad roditeljima i djeci s artikulacijskim poremećajima, ali u partnerstvu sa stručnjacima.
Prvih 15 dana korištenja je besplatno kako bi roditelji mogli testirati vježbenicu. Tvrtka nudi izuzetan proizvod u koji vjeruje i vraća novac ako roditelji nisu zadovoljni, jer ističe da su sretni tek kada su njihovi korisnici sretni! Isprobajte: www.kokolingo.hr

Kokolingo organizira druženje s roditeljima

Stručni Kokolingov tim organizirao je nekoliko webinara za roditelje i stručnjake koji rade s djecom i više od 1000 osoba sudjelovalo je u edukaciji, što pokazuje visoku zainteresiranost za problem artikulacijskih poremećaja.

„Govori da te vidim“, rekao je Sokrat i time istaknuo kolika je važnost govora. Članovi Kokolingovog tima svjesni su toga i trude se olakšati rad roditeljima i stručnjacima koji rade s djecom. Na internetskoj stranici www.kokolingo.hr nalazi se edukativni kutak u kojem se nalaze brojni stručni članci na temu artikulacijskih poremećaja, ali i savjet kako bolje razumjeti razvoj govora i pomoći djetetu.

Kreirana je i Facebook grupa „Kokolingo korisnici“ kojoj mogu pristupiti roditelji djece s artikulacijskim poremećajima koji koriste Kokolingo, kao i stručnjaci koji rade s djecom uz pomoć Kokolingo digitalne logopedske vježbenice. U grupi se mogu družiti, razmjenjivati iskustva i veseliti se uspjehu svakog djeteta koje bude napredovalo u korekciji nepravilna izgovora glasova:
https://www.facebook.com/groups/kokolingokorisnici

Dostupan je i YouTube kanal Kokolingo gdje su pripremljeni videozapisi s informacijama o vježbanju pravilnog izgovora s djecom u Kokolingo svijetu. Također se mogu upoznati neki Kokolingo korisnici i poslušati njihovo iskustvo.
https://www.youtube.com/channel/UCDqmRYvwh4ijNiPtHhXXmVQ

Kokolingo priprema iznenađenja

Šareni Kokolingo svijet put je iznenađenja i papigica Koko male istraživače koji vježbaju pravilan izgovor već je iznenadila posebnim personaliziranim pismom, ali i veselim poklonom. Međutim, uskoro stižu nova iznenađenja kako bi marljiva vježba uz Kokolingo bila što zabavnija, a napredak još bolji!

Važno je senzibilizirati društvo za probleme djece s govornim poteškoćama te omogućiti pravovremenu terapiju kako bi se osjećali sigurni i vrijedni članovi društva u kojem žive.

Za više informacija posjetite www.kokolingo.hr, a možete se javiti i na email: info@kokolingo.hr ili telefon: 051 670 379.

Krenite u Kokolingo avanturu!

MOGLO BI VAS ZANIMATI

JOŠ DOBRIH PONUDA...