Uvjeti kupnje

Ovim uvjetima kupnje utvrđuju se postupak naručivanja, plaćanja, dostave i reklamacije proizvoda ponuđenih u internet trgovini www.medo.hr za tvrtku Divus d.o.o. U navedenoj internet trgovini, tvrtka Divus d.o.o. se nalazi u ulozi Prodavatelja, a Kupac je svaki posjetitelj koji putem webshopa ili na neki drugi način naruči jedan ili više proizvoda od Prodavatelja. Narudžbom proizvoda Kupac potvrđuje prihvaćanje Uvjeta kupnje i korištenja te se smatra da ih je Kupac pročitao i razumio. Divus d.o.o zadrźava pravo na izmjenu ovih uvjeta i pravila bez prethodne najave.

Kupac može biti samo punoljetna i poslovno sposobna osoba. Sukladno članku 43. Zakona o zaštiti potrošača, ugovor u ime i za račun maloljetnika ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu sklopiti samo njihovi zakonski zastupnici, odnosno djelomično poslovno sposobne osobe mogu sklopiti ugovor samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika. Za postupanje suprotno ovoj odredbi Prodavatelj ne snosi nikakvu odgovornost.

Pravo Korištenja Internetske stranice osobno je pravo Korisnika i ne može se ni na koji način prenositi na druge fizičke ili pravne osobe niti je bilo koji korisnik ovlašten prijavljivati druge fizičke ili pravne osobe.

Korisnik je upoznat sa činjenicom da ponekad dolazi do prekida usluga, ili do događaja koji su izvan kontrole tvrtke Divus d.o.o. te prihvaća da tvrtka Divus d.o.o.nije odgovorna za bilo kakav gubitak podataka do kojeg može doći za vrijeme prijenosa informacija na Internetu. Korisnik se slaže i prihvaća da pristup Internetskim stranicama ponekad može biti u prekidu, privremeno nedostupan ili isključen.

Odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije i/ili naručivanja proizvoda snosi Kupac.

Uz proizvode koji se nalaze u internet katalogu nastojimo dati što precizniji opis i sliku proizvoda, no unatoč tome, ne preuzimamo odgovornost za potpunu točnost navedenih podataka.

Fotografije proizvoda su ilustrativne prirode, te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su predmet narudžbe.

Prodavatelj posebno ističe da vizualni identitet proizvoda prikazan na fotografiji ne mora odgovarati izgledu proizvoda u stvarnosti, pogotovo obzirom na postavke monitora na računalu kupca, razlike u percepciji boja kako ih Kupac vidi na zaslonu i sl. U slučaju gore navedenog nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda ne radi se o nedostatku proizvoda.

U slučaju nezadovoljstva kupljenim proizvodom svaki kupac ima (bez navođenja posebnog razloga) pravo na reklamaciju i povrat sredstava sukladno važećem Zakonu o zaštiti potrošača.

Registracija

Kako bi obavili kupnju na web shopu, registracija nije obavezna. Potrebno je samo u prvom koraku checkout procesa ostaviti važeću e-mail adresu (ona kojoj imate omogućen pristup) kako bi Vam nakon unosa podataka potrebnih za obavljanje dostave bilo moguće poslati potvrdu narudžbe.

Ako ne želite svaki puta tijekom kupnje unositi adresu dostave te informacije o sredstvu plaćanja, preporuča se brza registracija. Potrebno je samo jednom unijeti važeću e-mail adresu, osobne podatke (ime, prezime, adresa, poštanski broj, mjesto, broj telefona) te lozinku pomoću koje se pristupa korisničkom računu. Ona može biti proizvoljan niz znakova – što je duža, otpornija je na hakersko probijanje.

Nakon unosa traženih podataka, registraciju je potrebno potvrditi klikom na polje “Registracija”. Kreirani korisnički račun ostaje registriran u sustavu, a pristupa mu se kombinacijom korisničkog imena i lozinke na stranici “Prijava”.

U slučaju da ste zaboravili lozinku, na istoj stranici trebate kliknuti na “Zaboravljena lozinka?”. Dolazite do stranice na kojoj možete ostaviti svoju e-mail adresu s kojom ste se registrirali na web shopu, a na koju vam onda sustav automatski pošalje link pomoću kojeg ćete resetirati lozinku i dobiti novu.  Nju možete kasnije sami promijeti u postavkama računa budući da automatski kreirane lozinke nisu lako ‘pamtljive’ (ili samo kliknite na DA kada vas preglednik pita da upamti unešenu lozinku da je ne morate svaki puta unositi kod prijave).

Ukratko, nakon kreiranja računa, za svaku daljnju kupnju potrebna je samo prijava s korisničkim imenom i lozinkom.

Glavna obilježja robe: proizvodi su prikazani opisno i fotografijama, te su podaci o istima sačinjeni temeljem baze podataka tvrtke Divus.

Fotografije proizvoda su ilustrativne prirode, te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su predmet narudžbe.

Prodavatelj posebno ističe da vizualni identitet proizvoda prikazan na fotografiji ne mora odgovarati izgledu proizvoda u stvarnosti, pogotovo obzirom na postavke monitora na računalu kupca, razlike u percepciji boja kako ih Kupac vidi na zaslonu i sl. U slučaju gore navedenog nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda ne radi se o nedostatku proizvoda.

Podaci o proizvodima (opis proizvoda, cijena i dr.) prikazani na web stranici www.medo.hr podložni su bugovima, nepravilnostima u radu aplikacije, drugim tehničkim nepravilnostima, tipografskim pogreškama i sl.

U slučaju očitih pogrešaka ili neispravnosti u pogledu podataka o proizvodima prikazanih na www.medo.hr Prodavatelj zadržava pravo jednostrano raskinuti ugovor.

Plaćanje

Kupcima se nude različiti modeli plaćanja:

 1. Općom uplatnicom/nalogom (uplatom na šalteru banke, pošte, FINA-e ili internetskim bankarstvom)
 2. Pouzećem
  Pouzećem u gotovini prilikom preuzimanja proizvoda kod dostavljača. U slučaju da primatelj nije u mogućnosti zaprimiti pošiljku na definiranoj dostavnoj adresi u trenutku dostave, dostavljač ostavlja obavijest o prispijeću pošiljke.
 3. Plaćanje općom uplatnicom ili virmanom:
  Nakon zaprimanja Vaše narudžbe, na Vaš e-mail dostaviti ćemo Vam neobvezujuću ponudu. Uplatu po ponudi možete izvršiti osobnim internet bankarstvom ili u bilo kojoj poslovnici banke, Fine, pošte… Nakon što uplata bude evidentirana na našem računu, kupljene proizvode isporučujemo na adresu dostave naznačenu na ponudi po kojoj je izvršena uplata.

Dostava

Nakon što uplata po ponudi/predračunu (ili bude evidentirana na našem transakcijskom računu, kupljena roba priprema se za isporuku.

Divus d.o.o. obvezuje se u roku koji je naznačen na ponudi po kojoj ste izvršili plaćanje, isporučiti na dostavu sve naručene i plaćene proizvode.  Ukoliko Divus d.o.o. iz nekog razloga nije u mogućnosti dostaviti sve naručene proizvode, pravovremeno će kontaktirati Kupca i ovisno o njegovoj želji dogovoriti produženi rok isporuke, zamjenski proizvod ili otkazivanje narudžbe (i povrat eventualno izvršene uplate).

Od situacije nemogućnosti isporuke nekog od naručenih i plaćenih proizvoda, Kupac je u potpunosti zaštićen budući da se ponuda koja se dostavlja Kupcu i po kojoj se vrši plaćanje izrađuje nakon provjere raspoloživosti proizvoda, koji se potom rezervira na skladištu Prodavatelja. U slučaju da zbog nepredviđenih razloga (rasprodane zalihe, oštećenje proizvoda, više sile ili slično) Prodavatelj ne bude u mogućnosti isporučiti plaćene proizvode, Divus d.o.o. se obvezuje Kupcu izvršiti povrat uplaćenih sredstava u roku 2 radna dana.

Troškovi dostave kupljenih proizvoda na željenu adresu ovise o transportnoj težini proizvoda i uvijek su jasno iskazani u sklopu vaše košarice odnosno na ponudi za uplatu. Do 25 kg trošak dostave iznosi 25 kn a za iznose kupnje iznad 300 kn dostava je besplatna unutar Republike Hrvatske.    U slučaju glomaznosti i vanstandardnih dimenzija pošiljke, zadržavamo pravo povećanja cijena transporta sukladno cjeniku prijevoznika. U slučaju navedenog uvećanja cijene dostave, ukupni trošak dostave na adresu kupca biti će uvijek jasno iskazan na ponudi koju ćemo Vam dostaviti temeljem vašeg upita.

Dostava proizvoda se vrši putem logističkih tvrtki GLS d.o.o. ili drugih ugovornih partnera. Dostava na adresu kupca izvršava u roku koji je naznačen na ponudi po kojoj je izvršeno plaćanje. Dostava se vrši do ulaza u stambeni objekt (odnosno, u slučaju uskih prolaza, šumskih i poljskih puteva i sl., dostava se vrši do najdalje točke do koje je moguće doći dostavnim vozilom). Ukoliko se radi o stambenoj zgradi, dostavljač nije obvezan nositi robu do kata na kojem se nalazi kupac, već samo do ulaza u zgradu.

Osim na području Hrvatske i Slovenije, isporuke robe vrše se i na kućnu adresu kupca na području ostalih država članica EU.

Preuzimanje proizvoda od dostavljača – Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavljaču koji je izvršio isporuku te tražiti sastavljanje zapisnika o nastaloj šteti, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. U suprotnom, naknadne se reklamacije neće moći uvažiti.

Ukoliko kupac ne preuzme proizvod ili odbije preuzeti proizvod bez valjanog razloga,  Divus  d.o.o. zadržava pravo zahtijevati nadoknadu troškova manipulacije, transporta i drugih mogućih troškova.

Pravo na povrat i reklamacije


U skladu s odredbama Zakona o zaštiti potrošača (dalje u tekstu: Zakon), potrošač može, ne navodeći za to razlog, raskinuti ugovor o kupnji u roku od 14 dana od dana primitka proizvoda kupljenih na daljinu, te zahtijevati povrat sredstava od prodavatelja.

Da bi kupac ostvario pravo na jednostrani raskid Ugovora, treba obavijestiti Divus d.o.o. o svojoj odluci o jednostranom raskidu Ugovora prije isteka roka i to izjavom poslanom poštom na adresu Divus d.o.o., Hribarov prilaz 6a, 10 000 Zagreb  ili elektroničkom poštom na info@divus.hr, a može se koristiti i pisani obrazac za jednostrani raskid Ugovora. Odgovor ćete dobiti u zakonskom roku od 15 dana od dana zaprimljenog prigovora.

Obrazac za jednostrani raskid Ugovora o kupnji možete preuzeti ovdje: Obrazac za jednostrani raskid ugovora.

Rok za jednostrani raskid Ugovora iznosi 14 (četrnaest) dana od dana kada je korisniku ili trećoj osobi koju je korisnik odredio, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet Ugovora predana u posjed, odnosno u slučaju usluge, od sklapanja Ugovora.

Ako korisnik jednostrano raskine Ugovor, izvršit će mu se povrat ukupno uplaćenog iznosa, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada Divus d.o.o. zaprimi korisnikovu odluku o jednostranom raskidu Ugovora, osim ukoliko je korisnik odabrao drugu vrstu isporuke, a koja nije najjeftinija standardna isporuka koja je ponuđena. Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je korisnik izvršio uplatu. U slučaju da korisnik pristaje na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosi nikakve troškove u odnosu na povrat. Povrat novca Divus d.o.o.može izvršiti tek nakon što roba bude vraćena ili nakon što bude dostavljen dokaz da je roba poslana na adresu sjedišta tvrtke.

Korisnik je dužan robu predati ili je poslati na adresu Divus d.o.o., Hribarov prilaz 6a, 10000 Zagreb,  bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada je Divusu d.o.o. uputio svoju odluku o jednostranom raskidu Ugovora. Izravne troškove povrata robe korisnik mora snositi sam Sukladno članku 72, Zakona). U slučaju nejasnoća, molimo da prije raskida Ugovora nazovete na broj telefona 0953696527 ili se javite na info@divus.hr kako bi vam bio objašnjen postupak vraćanja robe.

U skladu sa Zakonom potrošač je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Isključenje prava na jednostrani raskid ugovora

Korisnik nema pravo na jednostrani raskid Ugovora (sukladno članku 79. Zakona), ako je:

 1. ugovor o uslugama trgovac u potpunosti ispunio, a ispunjenje je započelo uz izričit prethodni pristanak potrošača te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora iz ovoga odsjeka ako usluga bude u potpunosti ispunjena
 2. predmet ugovora roba ili usluga čija je cijena ovisna o promjenama na financijskom tržištu koje su izvan utjecaja trgovca, a koje se mogu pojaviti za vrijeme trajanja prava potrošača na jednostrani raskid ugovora
 3. predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji potrošača ili koja je jasno prilagođena potrošaču
 4. predmet ugovora lako pokvarljiva roba ili roba kojoj brzo istječe rok uporabe
 5. predmet ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave
 6. predmet ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima
 7. predmet ugovora isporuka alkoholnih pića čija je cijena ugovorena u trenutku sklapanja ugovora, a dostava može uslijediti tek nakon 30 dana, ako je cijena ovisna o promjenama na tržištu koje su izvan utjecaja trgovca
 8. potrošač posebno zahtijevao posjet trgovca radi obavljanja hitnih popravaka ili poslova održavanja, s time da ako prilikom takvog posjeta, uz one usluge koje je potrošač izrijekom zahtijevao, trgovac pruži i neke druge usluge, odnosno isporuči i neku drugu robu osim one koja je nužna za obavljanje hitnih popravaka ili poslova održavanja, potrošač ima pravo na jednostrani raskid ugovora u vezi s tim dodatnim uslugama ili robom
 9. predmet ugovora isporuka zapečaćenih audiosnimaka ili videosnimaka, odnosno računalnih programa, koji su otpečaćeni nakon isporuke
 10. predmet ugovora isporuka novina, periodičnog tiska ili magazina, s iznimkom pretplatničkih ugovora za takve publikacije
 11. ugovor sklopljen na javnoj dražbi
 12. predmet ugovora pružanje usluge smještaja koji nije namijenjen stanovanju, pružanje usluge prijevoza robe, usluge najma vozila, usluge isporuke hrane i pića ili usluga vezanih uz slobodno vrijeme, ako je ugovoreno da usluga bude pružena određenog datuma ili u određenom razdoblju
 13. predmet ugovora isporuka digitalnog sadržaja koji nije isporučen na tjelesnom mediju ako je ispunjenje ugovora započelo uz izričit prethodni pristanak potrošača te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će time izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora.

Kada je kupac pravna osoba na njega se ne primjenjuje Pravo na jednostrani raskid ugovora“. Kod pravnih osoba se primjenjuje Zakon o obveznim odnosima i Zakon o elektroničkoj trgovini

Odgovornost za materijalne nedostatke

Divus d.o.o. odgovara za materijalne nedostatke stvari sukladno pozitivnim propisima posebice Zakonu o obveznim odnosima Republike Hrvatske.

Ako se utvrdi postojanje materijalnog nedostatka prodavatelj može imati jednu od sljedećih obveza, sve u skladu sa odredbama Zakona o obveznim odnosima:

 1. uklanjanje nedostatka,
 2. predaja drugog proizvoda bez nedostatka,
 3. sniženje cijene,
 4. raskid ugovora

Prava temeljem materijalnog nedostatka na stvari regulirana su Zakonom o obveznim odnosima.

Obavijest o materijalnom nedostatku možete poslati elektroničkom poštom na info@divus.hr

Kada je kupac pravna osoba na njega se odnose pravila o materijalnom nedostatku propisana Zakonom o obveznim odnosima.

Izvansudsko rješavanje sporova

DIVUS d.o.o. će kao trgovac sve eventualne sporove s potrošačima nastojati riješiti dogovorno na obostrano zadovoljstvo i vodeći brigu o zadovoljstvu potrošača.

U slučaju spora između potrošača i trgovca, može se podnijeti prijava Sudu časti Hrvatske gospodarske komore, Sudu časti Hrvatske obrtničke komore ili prijedlog za mirenje pri centrima za mirenje.

Postupak pred sudovima časti provodi se sukladno Pravilniku o Sudu časti pri Hrvatskoj gospodarskoj komori i Pravilniku Suda časti pri Hrvatskoj obrtničkoj komori kojima se propisuje da su članovi vijeća tih sudova, osim nezavisnih pravnih stručnjaka i predstavnika trgovaca, i predstavnici potrošača.

Mirenje pred centrima za mirenje provodi se sukladno odredbama Zakona o mirenju, te sukladno Pravilniku o mirenju centra za mirenje.

Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska obrtnička komora će uz suglasnost ministra nadležnog za zaštitu potrošača donijeti odluke o troškovima u postupcima pred Sudom časti Hrvatske gospodarske komore i Sudom časti Hrvatske obrtničke komore.

ONLINE platforma za rješavanje sporova:

Posebnom regulativom Europske unije, od 15.02.2016. diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnju moguće je riješiti putem ODR platforme kojoj možete pristupiti putem web stranice http://ec.europa.eu/.

To znači da ukoliko naiđete na problem tijekom online kupnje unutar EU (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda itd.) svoj prigovor možete na brži i jednostavniji način podnijeti na gornjem linku.
Platformu mogu koristiti i potrošači i trgovci, a prigovor je moguće podnijeti na bilo kojem od 23 službena jezika EU.

Zaštita privatnosti i osobnih podataka

Tvrtka Divus d.o.o se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne podatke o kupcima/korisnicima koji su neophodni za ispunjenje naših obveza, informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici tvrtke Divus d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti i osobnih podataka.

Više o Zaštiti osobnih podataka, u skladu s Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka (GDPR regulativa), možete pročitati ovdje.

Kontakt i opći podaci o društvu

Kontakti i radno vrijeme:

e-mail: info@divus.hr
http: www.divus.hr

tel: 0951982327 , 0953696527

Radno vrijeme: pon-pet 7:00 – 19:00h, subota -nedjelja: zatvoreno

Opći podaci o društvu:

 • Upisano u Trgovački sud u Zagrebu pod brojem MBS 081074125
 • Temeljni kapital: 20.000,00 HRK upisano kod Trgovačkog suda u Zagrebu MBS: 081074125
 • OIB: 73024351218   MB:04666887
 • IBAN: HR3524840081135022327
 • Raiffeisen banka Zagreb
 • Direktor: Vlatka Turić
 • Prokourist: Amalija Baborac

Pristupanjem web stranici ili korištenjem bilo kojeg dijela njezinog sadržaja korisnik prihvaća Uvjete korištenja i kupnje web stranice www.medo.hr kao i sva ostala pravila i uvjete korištenja predmetne web stranice te usluga koje se putem nje pružaju. Korisnici su suglasni da neće koristiti web stranicu na način da štete autorima ili trećim osobama, te prihvaćaju sve rizike korištenja web stranice i usluga. Ukoliko se korisnik ne slaže s navedenim, dužan je prestati koristiti web stranicu i usluge koje se putem nje pružaju.

Sadržaj web stranice zaštićen je autorskim pravima. Mijenjanje, posuđivanje, prodavanje ili distribuiranje sadržaja moguće je samo uz prethodnu pisanu dozvolu Divus d.o.o.

Divus d.o.o. omogućuje korištenje web stranice na najbolji mogući način. To uključuje: nadgledanje rada servera, širenje kapaciteta prema broju korisnika, podršku korisnicima te otklanjanje eventualnih grešaka i problema u radu sustava. Divus d.o.o. ne preuzima odgovornost za eventualne probleme u radu stranica i usluga. Divus d.o.o. ne može jamčiti da korištenje web stranice neće biti prekinuto ili bez pogrešaka. Korisnik je suglasan s time da pristup web stranici ponekad može biti u prekidu ili privremeno nedostupan.

Korisnici koriste web stranicu na vlastitu odgovornost.  Divus d.o.o. ni na koji način nije odgovoran za štetu koju korisnik može pretrpjeti korištenjem web stranice  www.medo.hr Autori i druge fizičke ili pravne osobe uključene u stvaranje, proizvodnju i distribuciju www.medo.hr web stranice nisu odgovorni ni za kakvu štetu nastalu kao posljedica korištenja ili nemogućnosti korištenja iste.

Divus  d.o.o. zadržava pravo da onemogući pristup web stranici www.medo.hr  korisnicima u slučaju procjene da se ista koristi na neprikladan način. Divus  d.o.o.  zadržava pravo odbiti pristup web stranici www.medo.hr bilo kome, na osnovu vlastitih procjena. Korisnik se obvezuje da će web stranicu koristiti na način da ne ugrožava resurse i usluge u cijelosti. Neprimjereno korištenje web stranice www.medo.hr  zabranjeno je i rezultira ukidanjem pristupa istoj.

Divus d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku izmijeniti ili dopuniti Uvjete korištenja i kupnje . Promjene stupaju na snagu danom objave na web stranici www.medo.hr Nastavak pristupanja web stranici ili korištenja bilo kojeg dijela njezinog sadržaja smatrat će se pristankom na izmijenjene ili dopunjene Uvjete korištenja. Divus d.o.o. savjetuje periodično provjeravanje Uvjeta  kupnje i korištenja radi upoznavanja s eventualnim promjenama.

Divus d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave izmijeniti, dopuniti ili ukinuti bilo koji dio svog poslovanja, što uključuje i web stranicu, odnosno bilo koji njezin dio, servise, podstranice ili usluge koje se putem njih pružaju. Predmetno pravo uključuje, ali se ne ograničava na, promjenu vremena dostupnosti sadržaja, dostupnosti novih podataka, načina prijenosa, kao i prava na pristup ili korištenje web stranicom.

Dužnost je i obaveza korisnika koristiti web stranicu u skladu s pozitivnim propisima te općim moralnim i etičkim načelima. Divus  d.o.o. ima pravo u svakom trenutku vršiti kontrolu sadržaja web stranice kako bi osigurao poštivanje Uvjeta korištenja i pozitivnih propisa. Izmjene Uvjeta korištenja važeće su odmah po objavi na web stranicama www.medo.hr

Opća pravila privatnosti

Općenito

Ova Pravila privatnosti uređuju područje osobnih podataka posjetitelja i registriranih korisnika internet stranice www.medo.hr (dalje „Pravila Privatnosti“). Pravila Privatnosti je usvojio Divus d.o.o., sa sjedištem u Zagrebu, Hribarov prilaz 6a (dalje: „Divus“ ili „Mi“) kao korisnik domene www.medo.hr te voditelj internet trgovine koja se na njoj nalazi.

U slučaju bilo kakvih pitanja ili zahtjeva u vezi postupanja ili zaštite Vaših osobnih podataka, obratite nam se na info@divus.hr

Posjetitelji internet stranice

Ako ste posjetitelj internet stranice www.medo.hr, ali se niste na njoj registrirali, Divus sprema isključivo Vaše kolačiće, i to one koje ste odabrali prilikom dolaska na internet stranicu. Više o kolačićima te mogućim odabirima pročitajte na https://medo.hr/kolacici/

Na našoj internet stranici možete se registrirati za primanje newslettera na način da na odgovarajuće mjesto upišete svoju e-adresu. U tom slučaju, prikupljamo podatak o vašoj IP adresi te Vašoj e-adresi. Vašu e-adresu koristimo kako bi Vam poslali naš newsletter i to na temelju Vašeg zahtjeva da želite primati naš newsletter. Uvijek se možete odjaviti s naše newsletter liste, a upute za odjavu navedene su u svakom newsletteru kojeg Vam šaljemo. Podatak o vašoj IP adresi koristimo isključivo za potrebe evidentiranja registriranih osoba za primanje newslettera.

Ako je neki proizvod trenutno nedostupan, možete nam poslati upit o njegovoj dostupnosti. U tom slučaju, Vašu e-adresu te ime i prezime prikupljamo kako bi odgovorili na Vaš upit.

Registrirani korisnici

Ako ste registrirani korisnik internet stranice www.medo.hr, obrađujemo podatke koje ste nam dali prilikom registracije kao i one podatke koje smo prikupili tijekom Vašeg korištenja internet trgovinom. To su sljedeći podaci:

Vaše identifikacijske podatke

 • ime i prezime;

Vaše kontakt podatke

 • adresa za dostavu proizvoda (ulica i kućni broj, mjesto, poštanski broj);
 • adresa za dostavu računa (ulica i kućni broj, mjesto, poštanski broj);
 • telefon, E-adresa;

Vaše bankovne podatke

 • broj tekućeg računa;

Podaci o korištenju internet trgovine

 • Korisnički ID, lozinka, naziv poduzeća, vrsta korisnika (privatni ili poslovni), datum i vrijeme korištenja Internet trgovine, povijest Vaših kupnji (datum i vrijeme kupnje, kupljeni proizvod i količina), povijest promjena svih navedenih podataka.

Podaci o pristupanju i korištenju internet trgovine

 • IP adresa, uređaj, datum i vrijeme pristupa;

Kolačići

 • Podatak o vašoj IP adresi te datumu prihvata kolačića. Više o kolačićima te mogućim odabirima pročitajte na https://medo.hr/kolacici/

Vaše osobne podatke obrađujemo u niže navedene svrhe:

 • Za potrebe vođenja internet trgovine, a posebice omogućavanja kupnje te izvršavanja ugovora o kupnji robe te njene dostave. U tom slučaju, naša osnova za obradu Vaših osobnih podataka je izvršavanje našeg ugovora;
 • Za potrebe slanja ponuda internet trgovine, a temeljem Vašeg dosadašnjeg interesa. U tom slučaju, naša osnova za obradu Vaših osobnih podataka je legitimni interes. Uvijek možete zatražiti da Vam prestanemo slati ponude;
 • Za potrebe ispunjenja naših zakonskih dužnosti (primjerice u slučaju Vašeg prigovora kao potrošača, u slučaju Vaše reklamacije kupljenog proizvoda i slično);
 • U druge svrhe kada za to imamo legitimni interes (primjerice sigurnosne mjere).

Kupci koji nisu registrirani korisnici

Ako samo kupujete putem internet stranice www.medo.hr a niste njen registrirani korisnik, obrađujemo podatke koje su nam potrebni za prodaju te dostavu kupljene robe. To su sljedeći podaci:

Vaše identifikacijske podatke

 • ime i prezime;

Vaše kontakt podatke

 • adresa za dostavu proizvoda (ulica i kućni broj, mjesto, poštanski broj);
 • adresa za dostavu računa (ulica i kućni broj, mjesto, poštanski broj);
 • telefon, E-adresa;

Podaci o pristupanju i korištenju internet trgovine

 • IP adresa, uređaj, datum i vrijeme pristupa

Kolačići

 • Podatak o vašoj IP adresi te datumu prihvata kolačića. Više o kolačićima te mogućim odabirima pročitajte na https://medo.hr/kolacici/

Vaše osobne podatke obrađujemo u niže navedene svrhe:

 • Za potrebe vođenja internet trgovine, a posebice omogućavanja kupnje te izvršavanja ugovora o kupnji robe te njene dostave. U tom slučaju, naša osnova za obradu Vaših osobnih podataka je izvršavanje našeg ugovora;
 • Za potrebe slanja ponuda internet trgovine, a temeljem Vašeg dosadašnjeg interesa. U tom slučaju, naša osnova za obradu Vaših osobnih podataka je legitimni interes. Uvijek možete zatražiti da Vam prestanemo slati ponude;
 • Za potrebe ispunjenja naših zakonskih dužnosti (primjerice u slučaju Vašeg prigovora kao potrošača, u slučaju Vaše reklamacije kupljenog proizvoda i slično);
 • U druge svrhe kada za to imamo legitimni interes (primjerice sigurnosne mjere).

Tko ima pristup Vašim osobnim podatcima?

 • Vaše osobne podatke smatramo poslovnom tajnom te ih kao takve štitimo sukladno važećim zakonskim propisima i najboljoj praksi.
 • Treće osobe imaju pravo pristupa i obrade Vaših osobnih podataka samo u niže opisanim situacijama:
 • Treći pružatelji usluga koji nam pružaju usluge i proizvode nužne za naše redovno poslovanje (primjerice dostava, oglašavanje, razvoj i održavanje internet trgovine i slično). U tom slučaju oni Vaše osobne podatke obrađuju isključivo sukladno našim uputama;
 • Nadležna tijela kod provedbe nadzora nad zakonitošću našeg poslovanja te u slučaju sudskih i drugih istovjetnih postupaka. U tom slučaju oni Vaše osobne podatke obrađuju sukladno njihovim zakonskim ovlastima.

Prenose li se moji osobni podatci u treće zemlje?

 • Ne, Vaši osobni podaci se ne prenose u treće zemlje te ostaju na području Europske Unije.

Kako štitimo Vaše osobne podatke?

 • Zaštita Vaših osobnih podataka nam je važna. Neke od mjera zaštite koje provodimo su sljedeće:
 • Primjena suvremenih metoda zaštite i kontrole pristupa podatkovnim resursima koji sadrže osobne podatke;
 • Kontinuirani nadzor nad svim resursima koji se koriste za obradu osobnih podataka.

Period držanja Vaših osobnih podataka

 • Ako ste naš registrirani korisnik, Vaše osobne podatke držimo kroz period u kojem ste naš registrirani korisnik. Nakon što prestanete biti naš registrirani korisnik, Vaše podatke brišemo u sljedećem periodu od godine dana. Iznimno, ako ste ujedno kupac, moguće da ćemo Vaše podatke iz kupnje držati duži period – vidi niže.
 • Ako ste naš kupac, Vaše osobne podatke držimo brišemo po proteku perioda od 6 godina od Vaše zadnje kupnje (zastarni period od 5 godina, uvećan za 1 godišnji period za brisanje).

Vaša prava

U slučaju da se odlučite koristiti jednim ili više od svojih niže navedenih prava, imamo pravo provjeriti Vaš identitet, sve u svrhu zaštite Vaših osobnih podataka.

Pristup Vašim osobnim podatcima:

 • Imate nas pravo tražiti potvrdu obrađujemo li Vaše osobne podatke, kao i pristup Vašim osobnim podacima koje obrađujemo.

Ispravak netočnih osobnih podataka:

 • Imate pravo zatražiti ispravak Vaših netočnih osobnih podataka, kao i pravo nadopuniti Vaše osobne podatke.

Prenosivost osobnih podataka

 • Imate pravo preuzeti i tražiti prijenos Vaših osobnih podataka.

Prigovor protiv obrade ili postupanja s Vašim osobnim podacima:

 • Imate pravo prigovoriti na obradu Vaših osobnih podataka kao i općenito na naš način postupanja s Vašim osobnim podacima.

Pravo povlačenja privole

 • Imate pravo u svakom trenutku povući privolu za daljnju obradu osobnih podataka. Povlačenje privole ne utječe na obrade izvršene na temelju privole prije njezina povlačenja.

Pravo na pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka

 • U svakom trenutku imate pravo na pritužbu pred nadležnim tijelom za zaštitu osobnih podataka – Agencijom za zaštitu osobnih podataka (www.azop.hr), vezano uz obradu i zaštitu Vaših osobnih podataka.

Izjava o privatnosti

Obavezujemo se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima / korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informiramo kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Kolačići

Zadržat ćemo i procijeniti informacije o Vašem nedavnom posjetu našoj web stranici i kako ste koristili različite dijelove naše web stranice radi analitičkih ciljeva, odnosno kako bismo razumijeli na koji način korisnici koriste naše web stranice.

Kako bi održavali  vašu web stranicu i osigurali da njezine funkcionalnost budu na očekivanoj razini, Divus d.o.o. koristi tehnologiju poznatu kao “kolačići”. Kolačići su male datoteke koje šaljemo na vaše računalo i možemo im kasnije pristupiti. Oni mogu biti privremeni ili trajni. Zahvaljujući kolačićima možete bez poteškoća pretraživati naše stranice te prikazivati rezultate koji su relevantni za vas. Kolačići nam pokazuju ono što zanima vas i druge posjetitelje naše web stranice, što nam pomaže da ju poboljšamo.