Jedan recept za one koji se možda prvi put susreću s dizanim tijestom ili kojima izrada takvog tijesta ne ide od ruke. Treba vam samo malo dobre volje, vaga i ove kiflice će vam uvijek ispasti savršeno!
Pomiješajte zajedno sve suhe sastojke u zdjeli kuhinjskog robota ili u posudi gdje ćete zamijesiti tijesto ručno (možete i običnim mikserom s nastavcima za tijesto, lakše je).
Tijesto malo pouljite kako se ne bi sušilo, te pokrjite krpom ili prozirnom folijom. Ostavite da tijesto odmori od 1 do 2 sata.
Tada tijesto istresite na radnu površinu koju ste lagano pobrašnili, te podijelite tijesto na 4 dijela.Formirajte u loptice i pustite da odmori samo 10 minuta kako bi se tijesto lakše razvuklo.
Razvaljajte svaku lopticu tijesta u krug, te režite krug na 8 dijelova. Punite svaki trokutić po želji (abc sirom, rezanom šunkom ), te uvijte kiflice.
Posložite ih na protvan s papirom za pečenje, premažite žumanjkom s malo mlijeka, te pustite da kiflice odmore još pola sata. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180-200 stupnjeva oko 15-20 minuta (dok lijepo ne porumeni). Dobar tek!