4,5žliceulja(Možete i samo naribati na kremu 150 g čokolade)
Instructions
Pomiješajte brašno s praškom za pecivo, te dodajte ostale sastojke. Sve sjedinite mikserom.
Smjesu ulijte u pleh za pečenje koji ste prethodno nauljili i pobrašnili. Dimenzija pleha 25x35 i pecite na 180°C / cca 30 minuta. Pečeni biskvit ohladite.
U dublju zdjelu ulijte 4 dcl mlijeka i stavite kuhati. U preostalih 3 dcl mlijeka dodajte 2 praška za puding, 7 žlica šećera i vanilin šećer. Sve sjednite s pjenjačom.
Kada mlijeko zavri dodajte pomiješane sastojke u mlijeko. Miješajte s pjenjačom dok se krema ne zgusne. Gotovu kremu ohladite, te u ohlađenu dodajte 150g margarina ili maslaca i sve zajedno sjedinite.
Kremu rasporedite preko ohlađenog biskvita, te prirpemite glazuru.
U malu posudu dodajte 150g čokolade za kuhanje i 4,5 žlice ulja. Stavite na peć ili u pećnicu na najnižoj temperaturi da se sve zajedno lagano otopi. Kratko ohladite te prelijte preko kreme. (Možete i samo preko kreme naribati 150g čokolade).
Ostavite kolač u hladnjaku da se stisne, najbolje preko noći.