Recepti

Jang kocke s petit keksom

Jang kocke s petit keksom

Print Pin Add to Collection
Jelo: Desert
Kuhinja: Hrvatska
Ključna riječ: čokolada, kolač

Ingredients

Kore

  • 400 g glatkog pšeničnog brašna
  • 150 g kristal šećera
  • 2 jaja
  • 2 žlice kakaa
  • 5 žlica mlijeka
  • 80 g otopljene masti
  • 1/2 praška za pecivo

Krema

  • 1,5 l mlijeka
  • 8 žlica kristal šećera
  • 4 žlice glatkog pšeničnog brašna
  • 3 pudinga od vanilije
  • 250 g margarina

Čokoladna glazura

  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 6 žlica ulja

Ostalo

  • 500 g petit keksa

Instructions

  • Pjenasto izmiksajte jaja i šećer. Potom, dodajte mlijeko i otopljenu mast sobne temeperateure. Izmiksajte. Na kraju dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom. Umijesite glatko tijesto.
  • Tijesto podijelite na 3 jednaka dijela. Svaki dio razvaljajte na papiru za pečenje dimenzija 24x37cm. Pecite na 190°C/ cca 8-10minuta. Pečene kore ohladite.
  • Za kremu u dublju zdjelu dodajte 1,2l mlijeka i stavite kuhati . U ostatak od 3 dcl mlijeka dodajte brašno, šećer i 3 pudinga od vanilije . Sve dobro promiješajte s pjenjačom.
  • Kada mlijeko zavri dodajte pomiješane sastojke, te mješajte pjenjačom sve dok se ne zgusne. Gotovu kremu ohladite i dodajte 250g margarina sobne temeperature. Izmiksajte.
  • Kremu podijelite na 4 jednaka dijela.
  • Potom, stavite prvu koru za podlogu, dodajte prvi dio kreme. Dobro poravnajte i posložite petit kekse. Na petit kekse rasporedite 2. dio kreme. Na kremu stavite drugu koru i 3. dio kreme. Preko kreme posložite petit kekse, zatim 4 dio kreme i 3. zadnju koru. Zatim ide čokoladna glazura.

Čokoladna glazura

  • Čokoladu za kuhanje otopite sa 6 žlica ulja. Prelijte preko kolača i poravanajte.
  • Gotov kolač ostavite u hladnjaku da se dobro ohladi, najbolje preko noći.

MOGLO BI VAS ZANIMATI

JOŠ DOBRIH PONUDA...