
Ingredients
Kore
- 400 g glatkog pšeničnog brašna
- 150 g kristal šećera
- 2 jaja
- 2 žlice kakaa
- 5 žlica mlijeka
- 80 g otopljene masti
- 1/2 praška za pecivo
Krema
- 1,5 l mlijeka
- 8 žlica kristal šećera
- 4 žlice glatkog pšeničnog brašna
- 3 pudinga od vanilije
- 250 g margarina
Čokoladna glazura
- 200 g čokolade za kuhanje
- 6 žlica ulja
Ostalo
- 500 g petit keksa
Instructions
- Pjenasto izmiksajte jaja i šećer. Potom, dodajte mlijeko i otopljenu mast sobne temeperateure. Izmiksajte. Na kraju dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom. Umijesite glatko tijesto.
- Tijesto podijelite na 3 jednaka dijela. Svaki dio razvaljajte na papiru za pečenje dimenzija 24x37cm. Pecite na 190°C/ cca 8-10minuta. Pečene kore ohladite.
- Za kremu u dublju zdjelu dodajte 1,2l mlijeka i stavite kuhati . U ostatak od 3 dcl mlijeka dodajte brašno, šećer i 3 pudinga od vanilije . Sve dobro promiješajte s pjenjačom.
- Kada mlijeko zavri dodajte pomiješane sastojke, te mješajte pjenjačom sve dok se ne zgusne. Gotovu kremu ohladite i dodajte 250g margarina sobne temeperature. Izmiksajte.
- Kremu podijelite na 4 jednaka dijela.
- Potom, stavite prvu koru za podlogu, dodajte prvi dio kreme. Dobro poravnajte i posložite petit kekse. Na petit kekse rasporedite 2. dio kreme. Na kremu stavite drugu koru i 3. dio kreme. Preko kreme posložite petit kekse, zatim 4 dio kreme i 3. zadnju koru. Zatim ide čokoladna glazura.
Čokoladna glazura
- Čokoladu za kuhanje otopite sa 6 žlica ulja. Prelijte preko kolača i poravanajte.
- Gotov kolač ostavite u hladnjaku da se dobro ohladi, najbolje preko noći.
MOGLO BI VAS ZANIMATI
08
lip
Vege čupavci
Ovaj je recept za kokos kocke posebno prikladan za post, kad se ne jedu životinjski proizvodi.
06
sij
Ideas
Amalia Dalli Art galerija fotografija
05
sij
Nikada nije prerano da Vaši klinci postanu mali ekonomisti.
Iskoristite svaki odlazak u dućan za važne životne lekcije.
O potrebama i željama – kako naučiti djecu raspolagati s novcem odgovorno...