Blog
Domaći i zdravi namazi
Božićni kolači
Božić nam je sve bliže i sigurni smo da ste već krenuli u pripremu božićnih slastica. Medo svake godine s Medicom priprema božićne kolače i keksiće. Neke od tradicionalnih božićnih kolača, donosimo vam u ovome članku…
Čokoladno voćni svijet
Unikatni pokloni i dekoracije za Božić
Gastritis – izliječite ga prirodno
Poklon galerija Zagi (unikatni pokloni)
Neobični okusi
Dobra šumska vila
“Dobro jutro, Medo”, glasno je viknula Medica dižući se iz kreveta. “Dobro jutro, Medice” rekao je Medo. Oboje su otrčali u svoj vrt i uzeli svježe namirnice za svoj doručak…
Kolač s makadamijskim oraščićem – pravi jesenski kolač
Kolač koji će vratiti toplinu jer kad krene kiša, tmurno i hladno vrijeme i kad znamo da nam je stigla jesen. Lišće se počinje mrviti pod našim nogama, topli napitci i fini jesenski kolači, koji donose poseban miris u naš dom, ponovno su s nama.
Oduševljen sam člankom u Večernjem o mojim prijateljima
Dolazi mi jutros sin, Mali Medo, cijeli uzbuđen. Dolazi s mobitelom u šapici i ja se već pripremio na prezentiranje nekog novog videa koji bi trebao biti smiješan. Znate kakva su djeca i mobiteli. Ali ovog puta nije se radilo ni o navodno smiješnoj slici ni videu.
Divus – lokalna kreativnost za globalno rješenje
Zagrebačka tvrtka Divus može se pohvaliti patentiranom inovacijom koja će pomoći djeci i roditeljima diljem svijeta. Situacija u kojoj se nalazimo ne smije dovesti do zanemarivanja obrazovanja.
Priča o Srcima – priča koju nećete zaboraviti
Jedino bolje od čitanja priča je slušati kako netko drugi te priče čita vama. Divus, u suradnji sa Zrinkom Majstorović, ima pravu poslasticu za sve zaljubljenike u priče. Svima onima kojima priče ne tope srca možemo obećati da će ih Priča o Srcima iznenaditi.
Medo nagradni natječaj
Pravo sudjelovanja u nagradnom natječaju imaju sve fizičke osobe s adresom prebivališta u Republici Hrvatskoj te su registrirane na društvenoj mreži Instagram www.instagram.com/medo_hrvatska
Zdravi i fini recepti za večeru od leće i batata
Medo se vratio s godišnjeg i zaželio isprobavanja novih recepata. Za danas vam je pripremio dva recepta za finu večeru tako da vi ne morate razmišljati što pripremati.
Kad dođe vrijeme za kupovinu klavira
Prilikom odabira klavira za glazbenu školu postoje mnoga pitanja. Kupci se suočavaju s dilemom o tome kako odabrati pravog pružatelja usluga. Cijena i kvaliteta klavira također igraju veliku ulogu. Sve počinje odlukom o kupnji klasičnog ili digitalnog klavira.
Sick Sheets – Ekscentrično osvježenje na Rock sceni
Sick Sheets je psihodelično-progresivni rock band, osnovan 2019. godine, koji djeluje u Labinu i Lovranu. Članovi benda su: Hrvoje Puškarić (klavir i vokal), Filip Leko (bas gitara), Toni Kranjac (električni puhački instrument i vokal) te Davorin Grgić (udaraljke).
Dvije ideje za ručak bez puno posla
Koliko vam se puta dogodilo da nemate volje prolaziti onu pripremu za ručak i želite sve samo staviti u pećnicu bez previše pripreme. Kako vam zvuči to da je ovo moguće?
Kako psu dati tablete
Nema ništa teže nego kad vam je bolesno dijete ili pas. A i psi su kao djeca pa je i briga iste veličine. No kad otkrijete uzrok te pronađete rješenje, često se desi da pas neko određeno vrijeme mora uzimati tablete.
Hajdemo zajedno u planine!
Napustite svoj krevet i televiziju i upustite su u pustolovinu. I ne, ne govorimo o običnoj šetnji, već o planinarenju. Planinarenje je jedan oblik fizičke aktivnosti u kojoj ne samo da pokrećete svoje tijelo, nego i upoznajete i istražujete prirodu oko sebe.
Kištra i kako napraviti svoju vlastitu igračku
Dječja najveća sreća su igračke. Koliko god da ih imali, uvijek se vesele novoj. Svaka je posebna na svoj način, a najviše su posebne one koje mogu izraditi sami idejama iz svoje mašte. Pitate se kako? Medo vam otkriva sve detalje u nastavku.
Preplanula koža i najjednostavniji put do nje
Preplanula koža je svake godine must have, i dok se neki na moru sklanjaju u hlad, dok drugi uživaju u sunčevim zrakama. Nakon mora najljepši je preplanuli ten koji dobijemo, no nečija koža teže dolazi do njega.
Katarina Tanfara – Nova generacija umjetnika
Katarina Tanfara je umjetnica čija će jedinstvena vizija, domišljatost i vještina zagolicati vašu maštu, odvesti vas na mjesta na kojima nikada niste bili i otvoriti vam vrata magičnog svijeta.
Vege burgeri, brzo gotovi i fini svima
Nemate više ideja što bi kuhali za ručak? Medo se pobrinuo za to pa je umjesto klasičnog burgera, za vas je pripremio vege burgere koji su gotovi za čas!
Osvježavajući napitak ljetna bomba
Ljetni dani i vrućine su nam već pokucali na vrata. Kada nastupe takvi dani, samo se želimo rashladiti. More i bazen su već prva asocijacija kada je u pitanje osvježenje od vrućina, no kao pomoć uskaču i hladni napitci.
Majoneza najfinija, domaća i veganska
Ukoliko želite sami za svoja jela napraviti vegansku majonezu, nastavite čitati jer su Medo i Mama Veganka za vas pripremili recept za najbolju domaću vegansku majonezu. Vegansku majonezu možete servirati uz različita jela: brugere, sendviči, pomfrit, a možete ju iskoristiti i kao preljev za salatu.
Umjetnost za bolji svijet
Umjetnost je specifična ljudska djelatnost, koja uključuje kreativni moment u kojem se značenje konstruira u složenom komunikacijskom procesu između umjetnika i njegovog umjetničkog djela.
Zlatko Kolarek i umjetnost u vlastitom domu
Zlatko Kolarek rođen je 30. ožujka 1959. u Zagrebu. Odrastao je, živi i stvara u Hlebinama. Član je nekoliko slikarskih udruga: Likovna sekcija “Podravka 72”, Udruga hlebinski slikari i kipari naive, Hrvatsko društvo naivnih umjetnika (HDNU) u Zagrebu, Sokolovački likovni krug .
2 brzinska osvežavajuća ručka bogata proteinima i esencijalnim omega 3 masnim kiselinama
Skuhati rižu s graškom u vodi. Dodati začine po želji. Konzervu sardina procijediti. Sve skupa staviti na tanjur, preliti maslinovim uljem i dekorirati. Dobar tek!
Zdravi ledeni čaj s aromom Afrički snovi
Zeleni čaj podrijetlom je iz Kine i pravi se od listića biljke Camellia sinensis. Za razliku od crnog i bijelog čaja, zeleni čaj prilikom pripreme ne prolazi proces sušenja i oksidacije, nego se obrađuje u vodi na visokim temperaturama.