Recepti

5 vrhunskih slatkiša za snagu

 

Svi koji vole bajaderasti okus, probati će ovaj ekstra fini namaz

Bajadera namaz
Print Pin Dodaj u kolekciju
Kuhinja: Hrvatska
Ključna riječ: bajadera, čokolada, namaz

Sastojci

Svijetli sloj

  • 50 g lješnjaka
  • 50 g badema
  • 1 žlica meda
  • 2 žlice otopljenog maslaca
  • 5 žlica mlijeka

Tamni sloj

  • 100 g tamne čokolade
  • 50 g maslaca
  • 50 ml mlijeka
  • 1 žlica meda
  • 1 žlica kakaa

Priprema

  • Bademe i lješnjake ispecite u tavici par minuta. Lješnjacima skinite ljuskicu. S badema ne morate.
  • Za tamni sloj otopite čokoladu s maslacem i mlijekom. Promiješajte. Dodajte kakao i med. Dobro sve promiješajte.
  • Za svijetli dio sameljite lješnjake i bademe u sjeckalici ili dobrom blenderu. Kada ste dobili konzistenciju poput maslaca, dodajte i ostale sastojke.
  • Namaze stavljate naizmjenično jedan na drugi u staklenku. Čuvajte u hladnjaku do tjedan dana..

 

Prefini Raffaello namaz

Kremasti i jako ukusni namaz koji se napravi za svega 10-tak minuta
Print Pin Dodaj u kolekciju
Kuhinja: Hrvatska

Sastojci

Kokos sloj

  • 40 g kokos mrvica
  • 20 g bijele čokolade
  • 2 žlice kokosovog ulja
  • 120 ml mlijeka
  • 2 žilce meda

Badem sloj

  • 60 g badema ( blanširani ili bez ljuske)
  • 1 žlica meda
  • 80 ml mlijeka

Priprema

  • Otopite bijelu čokoladu s mlijekom i kokosovim uljem. Dodajte med i kokosove mrvice, te dobro promiješajte. Različite marke kokos mrvica imaju drugačiju sposobnost upijanja, stoga ukoliko je smjesa pregusta, dodajte još mlijeka. Smjesa ne smije biti jako gusta, jer će se ulje i čokolada dodatno stisnuti u hladnjaku.
  • Sastojke za badem sloj zajedno smiksajte.
  • Punite staklenku tako da naizmjenično stavljate sloj kokosa, pa sloj badema. U hladnjaku može stajati do tjedan dana.

Lion namaz zdraviji od originala

Print Pin Dodaj u kolekciju
Jelo: Desert
Kuhinja: Hrvatska
Ključna riječ: čokolada, namaz

Oprema

  • staklenka od 200ml

Sastojci

Čoko sloj

  • 100 g tamne čokolade
  • 100 ml mlijeka
  • 2 žlice kokosovog ulja
  • 2 žlice agavinog sirupa ( ili meda)

Kikiriki -karamel sloj

  • 15 datulja
  • 1 žlica agavinog sirupa (ili meda)
  • 5-10 žlica vode
  • 1 žlica kikirikija

Priprema

  • Čokoladu otopite s kokosovim uljem i mlijekom, te dodajte agavin sirup.
  • Sastojke za kikiriki-karamel sloj izmiksajte u blenderu do jednolične smjese.
  • U teglicu ulijte malo čoko smjese, pa preko malo kikiriki-karamel smjese i tako dok ne napunite teglicu ili potrošite svu smjesu. Čuvajte u hladnjaku.

Baklavasta chia

Recept koji je sve oduševio.
Print Pin Dodaj u kolekciju
Jelo: Desert
Kuhinja: Hrvatska
Ključna riječ: chia

Oprema

  • staklenka od 200 ml

Sastojci

  • 1 žličica mljevenih keksi bez šečera
  • 1 žličica mlijeka Promiješajte i stavite na dno staklenke.

2.sloj

  • 10 grožđica
  • 80 ml mlijeka
  • 2 žličice chia sjemenki Zblendajte grožđice i mlijeko. Dodajte chiu i sipajte u staklenku.

3.sloj

  • 1 žličica mljevenih keksića

4.sloj

  • 5 oraha
  • 1 žličica meda
  • 80 ml mlijeka
  • 1 nasjeckani orah
  • 3 nasjeckane grođice
  • 2 žličice chia sjemenki Zblendajte 5 oraha s mlijekom i medom. Dodajte nasjeckane orahe i grožđice, te chia sjemenke. Sipajte u staklenku. Neka odstoji par sati da se od chia sjemenki napravi pudingasta smjesa.

Glazbeni namaz- kada želite vrhunski slatkiš

Print Pin Dodaj u kolekciju
Kuhinja: Hrvatska

Sastojci

Nugat sloj

  • 15 lješnjaka
  • 3 reda tamne čokolade
  • 1 žličica meda
  • 50 ml mlijeka pistacije ( može od Z bregov protein)

Marcipan sloj

  • 80 g marcipana
  • 80 ml mlijeka pistacije ( može od Z bregov protein)

Pistacija sloj

  • 50 ml mlijeka Z bregov Protein pistacije
  • 3 reda bijele čokolade

Priprema

  • Nugat sloj: Sameljite lješnjake. Otopite čokoladu u mlijeku. Dodajte med i lješnjake i dobro promiješaje. Dobivenu smjesu sipajte u teglicu, te stavite u hladnjak na hlađenje.
  • Marcipan sloj: 80 g marcipana otopite u 80 ml mlijeka, te dodajte na hladni nugat sloj. Vratite nazad na hlađenje.
  • Pistacija sloj: Otopite bijelu čokoladu u mlijeku, te sipajte na marcipan sloj. Stavite u hladnjak na par sati. Namaz možete čuvati u hladnjaku do tjedan dana.

MOGLO BI VAS ZANIMATI

JOŠ DOBRIH PONUDA...