Recepti

Soda kruh bez kvasca i glutena

Soda kruh bez kvasca i glutena

Print Pin Dodaj u kolekciju
Jelo: Prilog
Kuhinja: Hrvatska
Ključna riječ: kruh

Sastojci

  • 190 g mlijeka
  • 1 žlica jabučnog octa ili soka od limuna
  • 270 g Schar Mix B brašna, gluten free
  • 2 ravne žličice praška za pecivo
  • 1/2 žličice soli
  • 40 g maslaca narezanog na kockice
  • 1 ravna žličica sode bikarbone
  • 1 šaka ribanog parmezana ili nekog drugog tvrdog sira
  • 1 žlica začina po ukusu (ružmarin, vlasac, češnjak)
  • po želji pečene masline, sušeni pumidori

Priprema

  • Pomiješajte mlijeko s octom ili sokom od limuna. Ostavite da stoji dok se ne formiraju grudice.
  •  Za to vrijeme umiješajte prašak za pecivo i sol u brašno. Zatim dodajte maslac,  te razmrvite da dobijete grube mrvice.
  • Sada dodajte sodu bikarbonu u mlijeko s octom (vidjet ćete stvaranje mjehurića).
  • U brašno umiješajte bjelanjak i dodajte mlijeko (3.), ribani sir, začine. Zamijesite tijesto do formiranja kugle, te zarežite križ kako bi se kruh tokom pečenja raspuknuo. Smjesa ne treba odstajati, već odmah stavite peći na 190°C oko 40 minuta ovisno o pećnici.

MOGLO BI VAS ZANIMATI

JOŠ DOBRIH PONUDA...