Avanture Solar i Klikera

Harfa – 5. dio

solar kliker harfa

Solar i Kliker pažljivo su slušali Harfu, još uvijek pod dojmom zajedničkog susreta.

Piramida u kojoj su se nalazili sada je bila obasjana milijunima zvijezda i na trenutak Sunčici se učini kao da se nalazi u nekoj ogromnoj zvjezdanoj knjižnici, gdje su umjesto knjiga bile izložene zvijezde.

– Točno tako. Ovo je za vas zvjezdana knjižnica. – Harfa joj se nasmiješi. Pogodila je njezine misli!

– Zar ona čita moje misli? – pomisli u sebi Solar.

Harfa ju je gledala.

– Da, očito je da čita misli. Strašno je moćna. – pomisli Solar.

Kada je bila sigurna da ju svi slušaju, Harfa nastavi: – Uputit ću vas u tajnu frekvencije. Ono što ste vi čuli izvan piramide, to je bio zvuk, frekvencija. Da biste to dekodirali, trebaju vam brojevi i tonovi.

– Poznata mi je harmonija. – reče Sunčica.

– Odlično. Onda znaš da svaki ton možeš zamijeniti brojem. Isto tako, kada čujete više tonova zajedno, odnosno suglasje ili akord, onda dekodiranjem tog suglasja dobijete više brojeva i to je točna pozicija frekvencije. To će vam služiti za putovanje, a isto tako i za komunikaciju i za borbu.

– Borbu? S kim? – upita Kliker.

Harfa na tren zašuti.

– Morfea Negra. Crni oblik. Što više koristiš svoja znanja, to je zlo manje i slabije. Kada zlo jača, to znači da ti slabiš jer se ne koristiš stečenim vještinama. Mi to zovemo ravnodušnost. Morfea Negra crni je oblik svakog prostora koji otkrivate. Ona ima svoje pomoćnike – Letarge.

Kada Letarzi pogode metu, ona postaje jalova i neučinkovita.

– Čekaj, zar su to bili oni čuvari ispred piramide na koje smo naišli? – usklikne Kliker.

– Da. Priča o Letarzima nije tako lijepa. To su sve pokoreni vladari ovdašnjih planeta koji sada, nažalost, slijepo izvršavaju volju Morfeje. Oni više nemaju svoju volju niti snagu da se odupru.

Harfa je na trenutak tužno spustila glavu, kao da ju je spominjanje zla malo umorilo, te potom nastavila:

– Morfea Negra koristi nove prostore kojima može upravljati. Kada vi ovladate frekvencijom i pozicijom, Morfea Negra gubi snagu.

– A gdje je ta Morfea Negra sada? – upita Sunčica. Harfa digne pogled. – Tamo gore, u svemiru. Ona je ogledalo vaših sposobnosti. Što ste vi jači, ona je slabija, što ste vi slabiji, ona je jača.

– Je li ona ta koja te zatočila ovdje? – upita Kliker.

– Da. Moja tajna koju sam vam upravo otkrila, to je vaš početak putovanja. Morfea Negra ne želi da se znanje dijeli na taj način. Zato me i zatočila ovdje. No frekvenciju mi ne može oduzeti. Tako sam vas i dozvala.

– Znači moramo znati tonove i harmoniju?

– Da. Pomoću njih stvarate frekvenciju. Bitno je razlikovati suglasje dura od suglasja mola.  Dur predstavlja napadačke tonove, isto kao i tonove putovanja i poruka, poput ovih što sam vam ja poslala. Tonovi mola su odaziv, obrana, to su upijajući tonovi. Na svaku dursku akciju, vi odgovarate  reakcijom u molu. Samo tako možete putovati i napredovati.

– Hoćemo li ikada vidjeti tu Morfeju Negru? – upita Kliker.

– Možda. Ali ono što znam to je da ćete ju sigurno osjetiti. Kada dođe vrijeme.

Harfa je time završila svoju priču.

– Hoćeš li i ti s nama u istraživanje? – Sunčici se ona već svidjela.

– Ne. Ja sam izvor vaših putovanja i vaš savjetnik. Uvijek ćete me imati kraj sebe. Sada trebam ostati tu. Moje će vrijeme tek doći.

– Još jedno pitanje. – reče Kliker: – Kada začujemo frekvenciju, kako ćemo znati je li dobra ili loša, pozdravlja li nas ili napada?

– Sjeti se klavira, Klikeru. Bijelih i crnih tipki. Sva ti mudrost leži u tom znanju. Važno je s kojim tonom počinje frekvencija. U svom ćete srcu osjetiti namjeru onoga koji vam to šalje. Je li to neprijateljska frekvencija ili jednostavno pozdrav i prijateljski kontakt koji trebate istražiti.

Klikeru je sve to zvučalo vrlo zanimljivo. Imao je frekvenciju, imao je zvijezde i planete, imao je cilj. Istražiti nepoznato. Iza sebe je ostavljao sve poznato.

– Je li te strah? Sve to napustiti? – upitala ga je Sunčica prije putovanja.

– Ne, pa imam tebe, zar ne?

– Imamo i frekvenciju, na njoj putujemo. – ubaci se Sunčica.

– Pa što onda čekamo?! – usklikne Kliker. Zajedno su bili moćan par.

 Pratite Solar & Kliker na Facebook-u

© medo.hr Sva prava zadržana.

MOGLO BI VAS ZANIMATI

JOŠ DOBRIH PONUDA...

Povezane objave