
Ingredients
- 1 svježi kvasac
- 500 g glatkog bijelog brašna
- 350 ml mlake vode
- 1 žličica soli
- 1 žličica šećera
Instructions
- U čaši izmrvite kvasac, dodajte 2 žličics brašna, 1 žličicu šećera i 0.5 dcl mlake vode. Promiješajte, te neka odstoji na toplom 10 minuta.
- U dublju zdijelu stavite odstajali kvasac, 1 žličicu soli, preostalu vodu i brašno.
- Promiješajte s kuhačom. Kada se tijesto počne odvajati od posude, prebacite ga na radnu površinu, te zamijesite glatko dizano tijesto. Mijesite barem 3 minute. Ostavite na toplom prekriveno kuhinjskom krpom sat vremena.
- Stavite kruh u pleh, te stavite peći 30 minuta na 220 °C.
- Pečeni kruh poprskajte s malo vode, te umotajte u kuhinjsku krpu da kora omekša. Korica će biti hrskava, a unutrašnjost kruha mekana i prozračna.
MOGLO BI VAS ZANIMATI
22
tra
Jagode na sedam (ne)običnih načina
Uskoro nam se bliži sezona jagoda, a to je voće koje zasigurno većina nas dočeka s veseljem. To crveno voće specifičnog oblika i djeci ...
10
velj
Brza jela – jelovnik za cijeli dan
Nemate više ideja što skuhati, a stalno jedete isto i želite napraviti neku promjenu po tom pitanju. Bez brige, Medo ponovno uskače u p...
04
ožu
Vesela bojanka Ema
Svake godine, krajem listopada, iznova je započinjala izrada novih bojanki. S namjerom da usreće one najmanje, u njih se ulagao veliki trud. Tematike su im bile razne, od životinja preko brojeva pa sve do prirodnih pojava.