
Sastojci
- 1 svježi kvasac
- 500 g glatkog bijelog brašna
- 350 ml mlake vode
- 1 žličica soli
- 1 žličica šećera
Priprema
- U čaši izmrvite kvasac, dodajte 2 žličics brašna, 1 žličicu šećera i 0.5 dcl mlake vode. Promiješajte, te neka odstoji na toplom 10 minuta.
- U dublju zdijelu stavite odstajali kvasac, 1 žličicu soli, preostalu vodu i brašno.
- Promiješajte s kuhačom. Kada se tijesto počne odvajati od posude, prebacite ga na radnu površinu, te zamijesite glatko dizano tijesto. Mijesite barem 3 minute. Ostavite na toplom prekriveno kuhinjskom krpom sat vremena.
- Stavite kruh u pleh, te stavite peći 30 minuta na 220 °C.
- Pečeni kruh poprskajte s malo vode, te umotajte u kuhinjsku krpu da kora omekša. Korica će biti hrskava, a unutrašnjost kruha mekana i prozračna.
MOGLO BI VAS ZANIMATI
Vege burgeri, brzo gotovi i fini svima
Nemate više ideja što bi kuhali za ručak? Medo se pobrinuo za to pa je umjesto klasičnog burgera, za vas je pripremio vege burgere koji su gotovi za čas!
Coflek i njegova svrha
Božićni kolači
Božić nam je sve bliže i sigurni smo da ste već krenuli u pripremu božićnih slastica. Medo svake godine s Medicom priprema božićne kolače i keksiće. Neke od tradicionalnih božićnih kolača, donosimo vam u ovome članku…