Recepti

Starinski recept za kruh s hrskavom koricom

Starinski recept za kruh s hrskavom koricom

Print Pin Dodaj u kolekciju
Jelo: Prilog
Kuhinja: Hrvatska
Ključna riječ: kruh

Sastojci

  • 1 svježi kvasac
  • 500 g glatkog bijelog brašna
  • 350 ml mlake vode
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica šećera

Priprema

  • U čaši izmrvite kvasac, dodajte 2 žličics brašna, 1 žličicu šećera i 0.5 dcl mlake vode. Promiješajte, te neka odstoji na toplom 10 minuta.
  • U dublju zdijelu stavite odstajali kvasac, 1 žličicu soli, preostalu vodu i brašno.
  • Promiješajte s kuhačom. Kada se tijesto počne odvajati od posude, prebacite ga na radnu površinu, te zamijesite glatko dizano tijesto. Mijesite barem 3 minute. Ostavite na toplom prekriveno kuhinjskom krpom sat vremena.
  • Stavite kruh u pleh, te stavite peći 30 minuta na 220 °C.
  • Pečeni kruh poprskajte s malo vode, te umotajte u kuhinjsku krpu da kora omekša. Korica će biti hrskava, a unutrašnjost kruha  mekana i prozračna.

MOGLO BI VAS ZANIMATI

JOŠ DOBRIH PONUDA...