Kuhamo s medom

Veganski Chili sin Carne

Veganski Chili sin Carne

Veganski Chili sin Carne za prste polizat! Recept i sastojci za 4 osobe. Napravite ovo fenomenalno jelo i iznenadite ukućane ili goste.

Sastojci (za 4 osobe):

  • 100 g sojinih ljuspica
  • Bistra juha od povrća za namakanje, može i juha iz vrečice
  • 2 velike mrkve
  • 1 veliki crveni luk
  • 3 režnja češnjaka
  • 1 paprika
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 žličice harissa začina
  • 2 žlice curryja
  • 2 žlice paste od rajčice
  • 1 mala limenka graha
  • 1 Patlidžan
  • Sol
  • 1 velika limenka rajčice
  • Sok od pola limuna

Priprema:

  1. Soju pripremiti prema uputi proizvođača.
  2. Mrkvu, luk, češnjak i papriku izrežite na kockice
  3. Zagrijte ulje u velikoj posudi (otpornoj na pećnicu), dodajte harissa, curry i pastu od rajčice te malo popržite.
  4. Zatim dodajte izrezano povrće na kockice i dinstajte sve skupa.
  5. Zatim dodajte soju natopljenu juhom od povrće i dalje dinstajte dok tekućina ne ispari.
  6. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  7. Ocijedite grah, isperite te i njega  dodajte u posudu.
  8. Izrežite konzervirane rajčice i patliđan na kriške te i njih dodajte na smjesu.
  9. Posolite, pospite curryjem, sokom od limuna i maslinovim uljem
  10. Ukrasite s ostatkom rajčice.
  11. Dodajte toliko vode da je dno prekriveno.
  12. Kuhati u pećnici 50-55 minuta na 200 stupnjeva i vaš Veganski Chili je spreman.

Dobro se uklapa s rižom i jogurtom od soje ili tortilla od kukuruza te avokadom.

© Medo.hr
Autor slika: Medo.hr

MOGLO BI VAS ZANIMATI

JOŠ DOBRIH PONUDA...

Povezane objave