Kuhamo s medom

Veganska torta od pistacija i zobenog mlijeka

Veganska torta

Veganska torta za vas i nemojte odmah preskočiti ovaj članak, jer to što je veganska ne znači da nije fina. Medo bira samo fine stvari, a ovo je jedna od njih!

Sastojci:

  • 200 g brašna od pira
  • 100 g slanih pistacija (težina bez ljuske)
  • 100 g nesoljenih pistacija
  • 2 žličice sode bikarbone
  • 150 g šećera
  • 1 prstohvat soli
  • 70 ml suncokretovog ulja
  • 200 ml zobenog mlijeka
  • 50 g mladog špinata
  • 2 žličice jabučnog octa

Za preljev:

  • 150 g veganskog krem ​​sira (pa i torta je veganska 🙂
  • 2 žlice šećera u prahu
  • 1 limun
  • 50 g pistacija
  • 2 grančice mente
  • 2 žlice javorovog sirupa

(Recept za kolač približno 26 x 11 cm)

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 175 ° C. Podmažite posudu za pečenje ili ga obložite papirom za pečenje.
  2. Odvojite slane pistacije od ljuski, usitnite ručnim mikserom zajedno s nesoljenim pistacijama. Dodajte brašno, sodu bikarbonu, šećer i sol.
  3. Posebno smiksajte špinat s zobenim mlijekom i uljem.
  4. Dodajte miks špinata suhim sastojcima i sve promiješajte. Umiješajte jabučni ocat. Ulijte tijesto u posudu za pečenje i pecite u zagrijanoj pećnici oko 40 minuta. Pri kraju pečenja pokriti aluminijskom folijom. Ostavite da se kolač potpuno ohladi.
  5. Prepolovite limun i nakapajte po kolaču. Šećer u prahu, pomiješajte s veganskim krem ​​sirom i sokom od 1 žlice limuna. Rasporedite po kolač. Preostalu polovicu limuna naribajte. Tortu možete ukrasiti pistacijama, kriškama limuna i mentom. Po vrhu prelijte javorov sirup. Razrežite tortu na 12 komada i poslužite. Dobar tek!

© Medo.hr
Autor slika: Medo.hr

MOGLO BI VAS ZANIMATI

JOŠ DOBRIH PONUDA...

Povezane objave