Recepti

Mađarica sa sedam kora

Ingredients

Kore

  • 60 dkg oštrog brašna
  • 1 žličica praška za peciva
  • 20 dkg kristal šećera
  • 20 dkg margarina
  • 4 žlice kiselog vrhnja
  • 2 jaja

Krema

  • 1,2 l mlijeka
  • 12 žlica glatkog pšeničnog brašna
  • 25 dkg kristal šećera
  • 1 žlica kakaa
  • 15 dkg čokolade za kuhanje
  • 250 g margarina

Čokoladna glazura

  • 150 g čokolade za kuhanje
  • 4 žlice ulja

Instructions

  • Izmiksajte margarin i šećer. Dodajte jedno po jedno jaje, te na kraju i kiselo vrhnje. Sve dobro izmiksajte.
  • Oštro brašno pomiješajte s praškom za pecivo i dodajte smjesi miksajući spiralnim nastavcima za tijesto. 
  • Tijesto podijelite na 7 jednakih dijelova. Svaku koru razvaljajte na dimenziju 30×28. Svaku koru pecite na 180°C , 7-8 minuta. 
  • Kada ste ispekli kore pripremite fil. U dublju zdjelu stavite 8 dcl mlijeka, šećer i čokoladu za kuhanje i stavite kuhati. U ostatak mlijeka dodajte brašno i kakao i promiješajte sa pjenjačom. Kada mlijeko zavri, dodajte mlijeko s brašnom i kakaom. Miješajte pjenjačom dok se krema ne zgusne. U gotovu vruću kremu dodajte margarin. Dobro pomiješajte da se margarin otopi.
  • Podijelite kremu na 6 dijelova. Stavite prvu koru, dio fila, drugu koru, dio fila, treću koru, dio fila, četvrtu  koru, dio fila, petu koru, dio fila, šestu koru, dio fila i gore sedmu kora. Svaki puta kada nafilujete koru i preklopite drugom, malo je pritisnite rukama.

Čokoladna glazura

  • 150 čokolade za kuhanje otopite sa 4 žlice ulja. Prelijte preko gornje kore, poravnajte i ostavite u hladnjaku da se ohladi, najbolje  preko noći.

MOGLO BI VAS ZANIMATI

JOŠ DOBRIH PONUDA...