
Ingredients
Kore
- 60 dkg oštrog brašna
- 1 žličica praška za peciva
- 20 dkg kristal šećera
- 20 dkg margarina
- 4 žlice kiselog vrhnja
- 2 jaja
Krema
- 1,2 l mlijeka
- 12 žlica glatkog pšeničnog brašna
- 25 dkg kristal šećera
- 1 žlica kakaa
- 15 dkg čokolade za kuhanje
- 250 g margarina
Čokoladna glazura
- 150 g čokolade za kuhanje
- 4 žlice ulja
Instructions
- Izmiksajte margarin i šećer. Dodajte jedno po jedno jaje, te na kraju i kiselo vrhnje. Sve dobro izmiksajte.
- Oštro brašno pomiješajte s praškom za pecivo i dodajte smjesi miksajući spiralnim nastavcima za tijesto.
- Tijesto podijelite na 7 jednakih dijelova. Svaku koru razvaljajte na dimenziju 30×28. Svaku koru pecite na 180°C , 7-8 minuta.
- Kada ste ispekli kore pripremite fil. U dublju zdjelu stavite 8 dcl mlijeka, šećer i čokoladu za kuhanje i stavite kuhati. U ostatak mlijeka dodajte brašno i kakao i promiješajte sa pjenjačom. Kada mlijeko zavri, dodajte mlijeko s brašnom i kakaom. Miješajte pjenjačom dok se krema ne zgusne. U gotovu vruću kremu dodajte margarin. Dobro pomiješajte da se margarin otopi.
- Podijelite kremu na 6 dijelova. Stavite prvu koru, dio fila, drugu koru, dio fila, treću koru, dio fila, četvrtu koru, dio fila, petu koru, dio fila, šestu koru, dio fila i gore sedmu kora. Svaki puta kada nafilujete koru i preklopite drugom, malo je pritisnite rukama.
Čokoladna glazura
- 150 čokolade za kuhanje otopite sa 4 žlice ulja. Prelijte preko gornje kore, poravnajte i ostavite u hladnjaku da se ohladi, najbolje preko noći.
MOGLO BI VAS ZANIMATI
26
stu
Neobični okusi
Limun i kruh? Mrkva i kolač? Sir i torta? U svakodnevnim jelima niste sigurno navikli na ovakve kombinacije. Međutim, poznato vam je ve...
08
lip
Dizajniraj me
Dizajnirane stvari su posebne jer kroz njih iskazujemo naš stil. Pri kupnji kupujemo uvijek ono što nam najviše odgovara, no nije svaki natpis ili dezen ono što stvarno želimo. Zato tu uskače u pomoć AB Dizajn…
01
velj
Mamin.pjat huMust
HuMust
Klasičan i pojednostavljen
kuhani slanutakmaslinovo uljeulje prženog sezama...