Ta divna stvorenja

Prekrasne slike jeseni u Medinom kraju

Ovo godišnje doba za Medu vrlo je bitno, no vjerujem da ti već znaš zašto. Medvjedi se na jesen pripremaju za zimski san, no naš Medo to radi na ipak malo drugačiji način. Kako bi njegovi posjetitelji uvijek mogli čitati ovakve priče i druge razne zanimljivosti, Medo radi i preko zime. Iako većini možda spavanje zvuči bolje, Medi pisanje ne stvara problem jer uživa u tome. Osim toga, zaista je sretan kada ga podijeliš njegove priče s drugima pa ga to potiče da nastavi pisati. No ne ćemo te zadržavati, nego ćemo ti odmah u nastavku otkriti kako će Medo provesti ovu jesen.

Bez obzira što Medo ima deblje krzno i dalje se voli tijekom zime uvući u dekicu i slušati zvuk pucketanja u kaminu. Kako bih si to osigurao tijekom zime, mora nabaviti drva. Osim toga, vrlo je bitno i da osigura dovoljno hrane kako ne bi morao tijekom zime izlaziti iz svoje kućice. Zahvaljujući receptima koje je podijelio i s vama, naučio je kuhati pa mu to ne stvara problem. Osigurat si mora i dovoljan broj papira kako bi svaku priču mogao podijeliti i s tobom. Olovka i gumica također su neizostavan dio pisanja te sobna lampica kako bi svoje misli mogao podijeliti s tobom i kad padne mrak. Medo je postao kao školarac koji se priprema za prvi dan škole, no uživa u svakom dijelu pripreme. Upravo zato se kreće već sada pripremati, a u kasnoj jeseni pomaže svojim prijateljima medvjedima kako bi se i oni u potpunosti opremili za zimski san.

Jesen u Medinom kraju je zapravo ista kao i u svakom drugom. Šuštanje suhog lišća pod nogama, miris jesenskih kolača, toplija odjeća i ostali znakovi koji nam pokazuju da je jesen već odavno pokucala na naša vrata. Jedino što Medu ne veseli je tmurnije vrijeme i odlazak nekih njegovih prijatelja u toplije krajeve, no kada ponovno dođe toplije vrijeme, imat će puno priča za podijeliti jedni s drugima. Možda baš netko donese neku priču koju će Medo ovdje podijeliti s tobom! Sve u svemu, svako godišnje doba ima svoju čar pa tako i jesen koja oboja prirodu u potpuno nove boje. Iako je vrijeme možda hladnije, toplina prirode će nas zasigurno barem malo ugrijati. Zbog svih tih boja, Medo tijekom jeseni uz pripremu za zimu, najviše voli slikati. Kako svoje misli prenosi na papir, tako mora i pogled sa svog prozora u kojem se krije raskoš toplih tonova.

Sada ćemo pustiti Medu da u miru nastavi sa svojom pripremom, a on će ti se svakako javiti s kojom pričom ili nekom drugom zanimljivosti. Ukoliko i ti imaš neku jesensku priču, Medo je svakako voljan saslušati je. Kao mali Medin pomoćnik, javit ću ti se i tijekom zime da ti javim kako su prošle pripreme. To tada, pozdrav i uživaj u čarima koje nam jesen donosi!

Za više fotografija posjetite Medin Instagram

© Medo.hr

MOGLO BI VAS ZANIMATI

JOŠ DOBRIH PONUDA...