Sirove torte postaju sve popularnije. Za takvu vrste torte nije vam potrebna pećnica. Biskvit se radi na način se svaki sastojak stapa međusobno u jednu čvrstu smjesu. Najduži dio pripreme torte ne odrađujete vi već vaš hladnjak, nekad i zamrzivač, u kojeg stavljate tortu preko noći i sljedeći dan spremna je za jelo.
Većina ovakav tip torte reklamira kao zdrave i puno manje kalorične od običnih torti. Međutim, to nije uvijek istina. Nina (Lady Sarma) je u nastavku za vas pripremila čak tri sirove torte i potvrdila da su sirove torte nekad puno kaloričnije od običnih. Ljubitelji snickersa, ferrera i jednog poznatog klasika, ostanite svakako s nama.
SIROVA FERRERO TORTA
SASTOJCI
Za biskvit (kalup 11cm):
- 50 g lješnjaka
- 5 datulja
- 2 žlice kokosovog ulja
Za kremu:
- 60 g indijskih oraščića
- 100 g kokosovog mlijeka iz limenke (tvrdi dio)
- 8 datulja
- 1 žlica maslaca od lješnjaka
- 3 žlice sirovog kakaa
- 2 žlice kokosovog ulja
PRIPREMA
Biskvit:
- Lješnjake kratko popržiti na tavi i oguliti ih.
- U multipraktik samljeti lješnjake, datulje i ulje.
- Na dno kalupa staviti papir za pečenje te utisnuti smjesu za biskvit (ostaviti malo za dekoraciju).
Krema:
- Indijske namočiti preko noći u hladnoj vodi ili pola sata u toploj vodi.
- U multipraktik staviti sve sastojke i blendati dok se ne dobije glatka smjesa.
- Izliti smjesu preko biskvita, posuti sa preostalom smjesom od biskvita i u frižider, minimalno 12h.
SIROVA SNICKERS TORTA
SASTOJCI
Za biskvit:
- 50 g neposoljenog kikirikija
- 5 datulja (prethodno natopljenih)
- 2 žlice kokosovog ulja
- prstohvat soli
Za kremu 1:
- 60 g natopljenih indijskih oraščića
- 100 ml kokosovog mlijeka iz konzerve
- 2 žlice maslaca od kikirikija
- 3 žlice sirovog kakaa
- 50 kapljica stevije (ili 8 datulja ili 50g šećera)
- 2 žlice kokosovog ulja
Za kremu 2 (u ulozi karamele):
- 25g natopljenih indijskih
- 3 datulje
- 3 žlica kokos mlijeka iz konzerve
- 1 žlica maslaca od kikirikija
- mala žličica sirovog kakaa
- 1 žlica kokosovog ulja
PRIPREMA
Biskvit:
- Samljeti sve sastojke za biskvit
- Na dno kalupa staviti papir za pečenje te utisnuti smjesu za biskvit
Krema 1:
- U multipraktik staviti sve sastojke i blendati dok se ne dobije glatka smjesa te preliti preko biskvita
- Staviti u zamrzivač dok radite kremu 2
Krema 2:
- U multipraktik staviti sve satojke i blendati dok se ne dobije glatka smjesa te preliti preko kreme 1
- Staviti u zamrzivač 30min, izvaditi i posuti sa smrvljenim kikirikijem
- Staviti u frižider na minimalno 12h
CHEESECAKE
SASTOJCI
Biskvit:
- 150 g oraha
- 150 g mrkve (jedna veća)
- 10 datulja
- 1 žličica začina za medenjake
Krema:
- 200 g krem sira
- 200 ml vrhnja za šlag
- 1 šlag krema od vanilije
- 1 dcl mlijeka
- 5 žlica agavinog sirupa
- sok i korica od jednog limuna i naranče
- 1 vrećica želatine
- 1 vanilin šećer
- 1 žlica arome vanilije
- 1 žlica začina za medenjake
PRIPREMA
Biskvit:
- Natopiti datulje pola sata u toploj vodi
- Samljeti sve sastojke i utisnuti ih u kalup obložen papirom za pečenje
Krema:
- Želatinu rastopiri sa četiri žlice hladne vode
- Umutiti krem sir, agavin sirup, vanilin šećer, aromu vanilije i začin za medenjake
- Posebno umutiti vrhnje za šlag, šlag kremu i mlijeko
- Pomiješati to sa krem sirom i dodati zagrijanu želatinu
- Preliti preko biskvita
- Ukrasiti s komadićima oraha
- Staviti u hladnjak preko noći
Autorica fotografija i recepata – Nina (Lady Sarma)
MOGLO BI VAS ZANIMATI
Čišćenje ormara – riješite se nepotrebnog
Lambada kocke – popularni starinski kolač
Sve znanje svijeta ne vrijedi ništa ako nema ljubavi
Dolazi mi jutros sin, Mali Medo, cijeli uzbuđen. Dolazi s mobitelom u šapici i ja se već pripremio na prezentiranje nekog novog videa koji bi trebao biti smiješan. Znate kakva su djeca i mobiteli. Ali ovog puta nije se radilo ni o navodno smiješnoj slici ni videu.