Kuhamo s medom

Sirove torte bez pečenja

sirova torka bez pečenja

Sirove torte postaju sve popularnije. Za takvu vrste torte nije vam potrebna pećnica. Biskvit se radi na način se svaki sastojak stapa međusobno u jednu čvrstu smjesu. Najduži dio pripreme torte ne odrađujete vi već vaš hladnjak, nekad i zamrzivač, u kojeg stavljate tortu preko noći i sljedeći dan spremna je za jelo.
Većina ovakav tip torte reklamira kao zdrave i puno manje kalorične od običnih torti. Međutim, to nije uvijek istina. Nina (Lady Sarma) je u nastavku za vas pripremila čak tri sirove torte i potvrdila da su sirove torte nekad puno kaloričnije od običnih. Ljubitelji snickersa, ferrera i jednog poznatog klasika, ostanite svakako s nama.

SIROVA FERRERO TORTA
SASTOJCI

Za biskvit (kalup 11cm):

  • 50 g lješnjaka
  • 5 datulja
  • 2 žlice kokosovog ulja

Za kremu:

  • 60 g indijskih oraščića
  • 100 g kokosovog mlijeka iz limenke (tvrdi dio)
  • 8 datulja
  • 1 žlica maslaca od lješnjaka
  • 3 žlice sirovog kakaa
  • 2 žlice kokosovog ulja

PRIPREMA
Biskvit:

  1. Lješnjake kratko popržiti na tavi i oguliti ih.
  2. U multipraktik samljeti lješnjake, datulje i ulje.
  3. Na dno kalupa staviti papir za pečenje te utisnuti smjesu za biskvit (ostaviti malo za dekoraciju).

Krema:

  1. Indijske namočiti preko noći u hladnoj vodi ili pola sata u toploj vodi.
  2. U multipraktik staviti sve sastojke i blendati dok se ne dobije glatka smjesa.
  3. Izliti smjesu preko biskvita, posuti sa preostalom smjesom od biskvita i u frižider, minimalno 12h.

 

SIROVA SNICKERS TORTA
SASTOJCI

Za biskvit:

  • 50 g neposoljenog kikirikija
  • 5 datulja (prethodno natopljenih)
  • 2 žlice kokosovog ulja
  • prstohvat soli

Za kremu 1:

  • 60 g natopljenih indijskih oraščića
  • 100 ml kokosovog mlijeka iz konzerve
  • 2 žlice maslaca od kikirikija
  • 3 žlice sirovog kakaa
  • 50 kapljica stevije (ili 8 datulja ili 50g šećera)
  • 2 žlice kokosovog ulja

Za kremu 2 (u ulozi karamele):

  • 25g natopljenih indijskih
  • 3 datulje
  • 3 žlica kokos mlijeka iz konzerve
  • 1 žlica maslaca od kikirikija
  • mala žličica sirovog kakaa
  • 1 žlica kokosovog ulja

PRIPREMA
Biskvit:

  1. Samljeti sve sastojke za biskvit
  2. Na dno kalupa staviti papir za pečenje te utisnuti smjesu za biskvit

Krema 1:

  1. U multipraktik staviti sve sastojke i blendati dok se ne dobije glatka smjesa te preliti preko biskvita
  2. Staviti u zamrzivač dok radite kremu 2

Krema 2:

  1. U multipraktik staviti sve satojke i blendati dok se ne dobije glatka smjesa te preliti preko kreme 1
  2. Staviti u zamrzivač 30min, izvaditi i posuti sa smrvljenim kikirikijem
  3. Staviti u frižider na minimalno 12h

 

CHEESECAKE
SASTOJCI

Biskvit:

  • 150 g oraha
  • 150 g mrkve (jedna veća)
  • 10 datulja
  • 1 žličica začina za medenjake

Krema:

  • 200 g krem sira
  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 1 šlag krema od vanilije
  • 1 dcl mlijeka
  • 5 žlica agavinog sirupa
  • sok i korica od jednog limuna i naranče
  • 1 vrećica želatine
  • 1 vanilin šećer
  • 1 žlica arome vanilije
  • 1 žlica začina za medenjake

PRIPREMA
Biskvit:

  1. Natopiti datulje pola sata u toploj vodi
  2. Samljeti sve sastojke i utisnuti ih u kalup obložen papirom za pečenje

Krema:

  1. Želatinu rastopiri sa četiri žlice hladne vode
  2. Umutiti krem sir, agavin sirup, vanilin šećer, aromu vanilije i začin za medenjake
  3. Posebno umutiti vrhnje za šlag, šlag kremu i mlijeko
  4. Pomiješati to sa krem sirom i dodati zagrijanu želatinu
  5. Preliti preko biskvita
  6. Ukrasiti s komadićima oraha
  7. Staviti u hladnjak preko noći

Autorica fotografija i recepata – Nina (Lady Sarma)

MOGLO BI VAS ZANIMATI

JOŠ DOBRIH PONUDA...

Povezane objave