Recepti

Recept za fini veganski maslac i punjenu čokoladu

 

Recept za fini veganski maslac

Print Pin Dodaj u kolekciju
Jelo: Desert
Kuhinja: Hrvatska
Ključna riječ: namaz, vege
Autor: mamin.pjat

Sastojci

  • 50 ml biljnog mlijeka ( može sojino, bademovo ili zobeno, bitno da nije zaslađeno)
  • 1  žličica  octa ( jabučni ili bijeli, može i limunov sok)
  • 100 ml  repičinog ulja ili nekog drugo biljnog ulja
  • 200 ml kokosovog ulja bez mirisa (kokosov maslac se topi se na sobnoj temperaturi) Omjer sastojaka je uvijek  1: 2: 4 ( mlijeko: ulje: kokosov maslac).

Priprema

  • U 50 ml biljnog mlijeka dodaj 1 žličicu jabučnog octa i neka  odstoji par minuta. Ocat potiče zgrušavanje mlijeka. Zatim dodaj repičino ulje i kokosovo ulje. Miksaj oko minutu.
  • Nakon sat vremena još jednom izmiksaj. 
  • U hladnjaku  može trajati i 2 tjedna, a u zamrzivaču  mjesec dana. Najpovoljniji i najzdraviji maslac i vrlo je jednostavan za napraviti. Možeš ga koristiti u tortama i kolačima, raznim kremama ili namazati na kruh.  Dobar tek!

Čokolada punjena mixom od datulja i bučinih sjemenki

Print Pin Dodaj u kolekciju
Jelo: Desert
Kuhinja: Hrvatska
Ključna riječ: čokolada
Autor: mamin.pjat

Sastojci

  • 100 g tamne čokolade s kakao maslacem
  • 100 g namočenih sušenih  datulja( ili otkoštenih  svježih)
  • 100 g bučinih sjemenki

Priprema

  • Čokoladu tempiraj, a ocijeđene datulje i bučine sjemenke smiksaj dok se ne usitne. Dodaj malo vode ako voliš kompaktniju i sočniju smjesu.
  • U kalup prvo dodaj pola čokolade,  stavi u hladnjak da se stisne. Zatim napuni smjesom datulja i bučinih sjemenki, te  na kraju prelij s preostalom čokoladom.

Bilješke

 

MOGLO BI VAS ZANIMATI

JOŠ DOBRIH PONUDA...