
Sastojci
- 50 ml biljnog mlijeka ( može sojino, bademovo ili zobeno, bitno da nije zaslađeno)
- 1 žličica octa ( jabučni ili bijeli, može i limunov sok)
- 100 ml repičinog ulja ili nekog drugo biljnog ulja
- 200 ml kokosovog ulja bez mirisa (kokosov maslac se topi se na sobnoj temperaturi) Omjer sastojaka je uvijek 1: 2: 4 ( mlijeko: ulje: kokosov maslac).
Priprema
- U 50 ml biljnog mlijeka dodaj 1 žličicu jabučnog octa i neka odstoji par minuta. Ocat potiče zgrušavanje mlijeka. Zatim dodaj repičino ulje i kokosovo ulje. Miksaj oko minutu.
- Nakon sat vremena još jednom izmiksaj.
- U hladnjaku može trajati i 2 tjedna, a u zamrzivaču mjesec dana. Najpovoljniji i najzdraviji maslac i vrlo je jednostavan za napraviti. Možeš ga koristiti u tortama i kolačima, raznim kremama ili namazati na kruh. Dobar tek!

Sastojci
- 100 g tamne čokolade s kakao maslacem
- 100 g namočenih sušenih datulja( ili otkoštenih svježih)
- 100 g bučinih sjemenki
Priprema
- Čokoladu tempiraj, a ocijeđene datulje i bučine sjemenke smiksaj dok se ne usitne. Dodaj malo vode ako voliš kompaktniju i sočniju smjesu.
- U kalup prvo dodaj pola čokolade, stavi u hladnjak da se stisne. Zatim napuni smjesom datulja i bučinih sjemenki, te na kraju prelij s preostalom čokoladom.
Bilješke
MOGLO BI VAS ZANIMATI
Kolekcija van Gogh u vašem domu
Njegove slike vrijede milijune, ali su zapravo neprocjenjive za čovječanstvo. Najpoznatiji je po suncokretima, odrezanom uhu, i pogrešnom podatku da je prodao samo jednu svoju sliku.