
Sastojci
- 180 ml mlijeka
- 2 žlice meda neutralnog okusa
- 140 g oraha
- 100 g zobenih pahuljica
- 160 g tamne čokolade
- 2 žlice ulja
Priprema
- Umiješajte med u zagrijano mlijeko.
- Dodajte u mlijeko s medom smjesu mljevenih oraha i mljevenih zobenih pahuljica. Mješajte dok se smjesa ne poveže.
- Smjesu podijelite na dva djela. U jedan dio umješajte 60 g rastopljene čokolade.
- Na dno kalupa stavite svijetli dio smjese, a preko njega tamni dio sa čokoladom.
- Rastopite preostalu čokoladu s uljem i prelite bajaderu. Stavite bajaderu u frižider preko noći. Neka odstoji 10 tak minuta na sobnoj temperaturi prije rezanja.
Bilješke
MOGLO BI VAS ZANIMATI
Prištići – kako nastaju i kako ih se riješiti
Dosadni, pojavljuju se ne samo mladima u pubertetu, nego i odraslima. Zbog njih strepimo na prvim spojevima, iritantni su. Kako nastaju i zašto, važna su pitanja, jer dermatolozi tako mogu odrediti kako ih se riješiti.
Božićni kolači
Božić nam je sve bliže i sigurni smo da ste već krenuli u pripremu božićnih slastica. Medo svake godine s Medicom priprema božićne kolače i keksiće. Neke od tradicionalnih božićnih kolača, donosimo vam u ovome članku…
Dice
Amalia Dalli Art galerija fotografija