Recepti

Pjenasta čokoladna torta s kruškama

Pjenasta čokoladna torta s kruškama

Print Pin Add to Collection
Jelo: Desert
Kuhinja: Mediteranska
Ključna riječ: čokolada, torta

Ingredients

  • 2 jaja
  • 140 g šećera
  • 50 ml ulja
  • 100 ml mlijeka
  • 150 g brašna
  • 5 žlica kakaa
  • 1/2 vrećice praška za pecivo
  • 2 veće limenke kompota od krušaka
  • 2 vrećice prozirnog preljeva za torte
  • 600 ml vrhnja za šlag
  • 2 žlice čokoladne dekoracije

Instructions

  • Pećnicu zagrijati na 200°C. Kremasto izmiksati jaja i 125 g šećera, te umiješati ulje i mlijeko.
  • Izmješati brašno, prašak za pecivo  i 2 žlice  kakaa i dodati smjesi od jaja.
  • Biskvit ulijte u namašten kalup promjera 26 cm i pecite na 180°C , 40 do 45 minuta ovisno o pećnici. Pečeni biskvit izvadite i pustite da se ohladi.
  • Ohlađeni biskvit staviti na pladanj i oko njega staviti prsten za torte.  Na njega posložiti polovice krušaka . Preljev za torte  napraviti prema uputama na vrećici sa sokom iz kompota. Preliti preko posloženih krušaka i pustiti da se stisne.

MOGLO BI VAS ZANIMATI

JOŠ DOBRIH PONUDA...