
Sastojci
- 2 jaja
- 140 g šećera
- 50 ml ulja
- 100 ml mlijeka
- 150 g brašna
- 5 žlica kakaa
- 1/2 vrećice praška za pecivo
- 2 veće limenke kompota od krušaka
- 2 vrećice prozirnog preljeva za torte
- 600 ml vrhnja za šlag
- 2 žlice čokoladne dekoracije
Priprema
- Pećnicu zagrijati na 200°C. Kremasto izmiksati jaja i 125 g šećera, te umiješati ulje i mlijeko.
- Izmješati brašno, prašak za pecivo i 2 žlice kakaa i dodati smjesi od jaja.
- Biskvit ulijte u namašten kalup promjera 26 cm i pecite na 180°C , 40 do 45 minuta ovisno o pećnici. Pečeni biskvit izvadite i pustite da se ohladi.
- Ohlađeni biskvit staviti na pladanj i oko njega staviti prsten za torte. Na njega posložiti polovice krušaka . Preljev za torte napraviti prema uputama na vrećici sa sokom iz kompota. Preliti preko posloženih krušaka i pustiti da se stisne.
MOGLO BI VAS ZANIMATI
13
sij
Lumen
Planet Iza bio je u sustavu Verde što je značilo da je jedan od onih zelenih planeta suglasja na kojem su živjeli razni primjerci bića ...
12
pro
Gastritis – izliječite ga prirodno
Gastritis postaje sve učestalija bolest današnjice. Brz ritam života, stres, premalo vremena za sebe, kava bez doručka, cigareta uz tu ...
05
sij
Konvergentno i divergentno razmišljanje kod djece
Divergentni gas i konvergentna kočnica
Ili: zašto moramo poticati kreativnost kod mlađe školske djece?
NASA je prije nekoliko god...