
Ingredients
- 2 jaja
- 140 g šećera
- 50 ml ulja
- 100 ml mlijeka
- 150 g brašna
- 5 žlica kakaa
- 1/2 vrećice praška za pecivo
- 2 veće limenke kompota od krušaka
- 2 vrećice prozirnog preljeva za torte
- 600 ml vrhnja za šlag
- 2 žlice čokoladne dekoracije
Instructions
- Pećnicu zagrijati na 200°C. Kremasto izmiksati jaja i 125 g šećera, te umiješati ulje i mlijeko.
- Izmješati brašno, prašak za pecivo i 2 žlice kakaa i dodati smjesi od jaja.
- Biskvit ulijte u namašten kalup promjera 26 cm i pecite na 180°C , 40 do 45 minuta ovisno o pećnici. Pečeni biskvit izvadite i pustite da se ohladi.
- Ohlađeni biskvit staviti na pladanj i oko njega staviti prsten za torte. Na njega posložiti polovice krušaka . Preljev za torte napraviti prema uputama na vrećici sa sokom iz kompota. Preliti preko posloženih krušaka i pustiti da se stisne.
MOGLO BI VAS ZANIMATI
06
sij
Fire&Ice 2020
Amalia Dalli Art galerija fotografija
04
lip
Prištići – kako nastaju i kako ih se riješiti
Dosadni, pojavljuju se ne samo mladima u pubertetu, nego i odraslima. Zbog njih strepimo na prvim spojevima, iritantni su. Kako nastaju i zašto, važna su pitanja, jer dermatolozi tako mogu odrediti kako ih se riješiti.
06
srp
Odlični naslovi za sve ljubitelje knjiga
Iza profila Vilini dnevnici na Instagramu krije se ljubiteljica knjiga koja se u slobodno vrijeme bavi i vrtlarstvom. Potaknuta viškom ...