Kuhamo s medom

Dvije ideje za ručak bez puno posla

Koliko vam se puta dogodilo da nemate volje prolaziti onu pripremu za ručak i želite sve samo staviti u pećnicu bez previše pripreme. Kako vam zvuči to da je ovo moguće? Medo je za vas pripremio dva recepta za koja nije potrebno previše pripreme, a okus će vas oduševiti.

PILETINA S POVRĆEM

Priprema ovoga jela traje svega pet minuta, a za vrijeme dok je jelo u pećnici možete napraviti sve ostale obaveze koje imate.

SASTOJCI:

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 160°C.
  2. Nasjeckanu piletinu ili teletinu pomiješajte u vatrostalnoj zdjeli s mješavinom povrća.
  3. Prelijte sve umakom od rajčice, malo vode, začinite po želji i dodajte malo ulja.
  4. Medo vam predlaže da kao začin dodate malo soli, papra i vlasca.
  5. Stavite u pećnicu na zagrijanih 160°C i pecite 2 sata.

Namjestite pećnicu s automatskim isključivanjem. Najveći dio pripreme će obaviti pećnica, dok ste vi mirni 2 sata. Ukoliko vam se ovo svidjelo te želite još ideja, nastavite čitati jer u nastavku imamo još jedan recept.

ZAPEČENA TJESTENINA SA SIROM

Malo brža verzija ručka, no ponovno vrlo kratko vrijeme pripreme. Ovo jelo je za ljubitelje pikantnih okusa, ali i za one koji će nakon ovog jela to postati.

SASTOJCI:

Priprema:

  1. Skuhajte tjesteninu i dok se ona kuha, pripremite povrće po želji.
  2. Dodajte jedan Čardaš sir i sve zajedno promiješajte.
  3. Pecite 45 minuta na 160°C. Čardaš sir će za to vrijeme vašem jelu dati dozu pikantnosti i savršeno se stopiti uz jelo, a vi za to vrijeme možete također izvršavati svoje obaveze. Nakon toga vas iz pećnice čeka savršeni obrok.

Ukoliko vi imate neke ideje za ovakav ručak, pišite nam na Instagram i Facebook. Možda ćete baš vi sljedeći kuhati s Medom.

medo

Povezane objave