Ljepota i zdravlje

Preplanula koža i najjednostavniji put do nje

preplanula koža

Preplanula koža je svake godine must have, a dok se neki na moru sklanjaju u hlad, drugi uživaju u sunčevim zrakama. Nakon mora najljepši je preplanuli ten koji dobijemo, no nečija koža teže dolazi do njega. Ukoliko vam se događa da svakodnevno ležite po par sati na suncu i nikako ne možete potamniti, nastavite čitati jer za vas imamo savršeno rješenje u samo dva koraka.

1. Prirodni pripravak za tamnjenje

Za vas smo pripremili pripravak koji možete sami napraviti kod kuće i tako se savršeno pripremiti za ljeto. Svi sastojci su prirodni pa ćete osim preplanulog tena, svojoj koži pružiti savršenu njegu.

Sastojci:

U jednakim omjerima pomiješajte ekstra djevičansko kokosovo ulje i uljni macerat mrkve te ravnomjerno nanesite na tijelo. Ovaj pripravak ne sadrži zaštitni faktor, zato prije nanošenja nanesite proizvod za zaštitu od sunca.

2. Hrana za preplanuli ten

Osim za sunčanje, ostatak kokosovog ulja možete iskoristiti u pripremi raznih zdravih jela. Kokosovo ulje možete staviti i u salatu od naribane mrkve, a mrkva će vašem tijelu pridonijeti vitamin A koji nastaje iz beta-karotena kojim mrkva obiluje. Na taj način ćete postići maksimalni učinak za zdravo tamnjenje i zadržati preplanuli ten šta dulje.

Vitamin A doprinosi zdravlju vaše kože. Iako se u našem tijelu nalazi u malim količinama, možemo ga nadopuniti prehranom. Riba, mliječni proizvodi, voće, zeleno povrće i žitarice su namirnice koje su bogate ovim vitaminom. Osim toga, vrlo je bitan za naš vid, rast i razvoj. Prekomjerno izlaganje suncu dovodi do oštećenja kože, a posljedica toga su tamne mrlje i bore, no dokazano je da vitamin A potiče oporavak tih oštećenja.

Upozorenje:

Sunčajte se umjereno, po mogućnosti ne između 11 i 15 sati jer je sunce tada najjače. Najbolje vrijeme je rano ujutro i poslije 16 sati, ali i tada koristite proizvod za zaštitu od sunca.

Kako bi dodatno produžili svoj preplanuli ten, njegujte tijelo nakon sunčanja hidratantnim kremama te unosite puno tekućine.

© Medo.hr

MOGLO BI VAS ZANIMATI

JOŠ DOBRIH PONUDA...

Povezane objave