Recepti

Ultimativni čokoladni brownie

 

Brownie na Vedranov način

Po mom skromnom mišljenju, najbolji recept za ultimativni čokoladni brownie! Ako vas to nije privuklo da spremite ovu objavu i pokušate napraviti ovaj kolač, hoće li činjenicu promijeniti to da vam za ovaj recept treba samo 1 posuda i pjenjača (bez miksera)?
Jedan od popularnijih američkih kolača po mojoj izvedbi, ali po receptu jedne od najboljih hrvatskih slastičarki s iskustvom, između ostalog i u Americi, Tee Mamut.
Print Pin Dodaj u kolekciju
Jelo: kolač
Ključna riječ: brownie

Sastojci

  • 170 g tamne čokolade (barem 50 % kakaa)
  • 115 g  maslaca
  • 100 g  šećera
  • 3 jaja
  • 30 g kakaa
  • 60 g glatkog brašna
  • prstohvat soli

Priprema

  • Za početak izvagati maslac i čokoladu, te staviti u pećnicu, mikrovalnu (ili na paru) da se otopi. Kada se otopi, u tu smjesu dodati šećer i promiješati da se šećer otopi. Zatim u smjesu dodati jedno po jedno jaje. Miješati pjenjačom dok se ne dobije lijepa glatka smjesa.
  • Dodajti brašno, kakao i prstohvat soli, te samo lagano izmješajte da se svi sastojci sjedine (važno jeda smjesu ne mutimo mikserom kako se ne bi razvio gluten... onda bi nam brownisi bili suhi i žilavi).
  • Smjesu prebaciti u mali kalup obložen papirom za pečenje sa svih strana, ili u kalup za torte 20 cm. Brownie pećemo u prethodno zagrijanoj pećnici na 190 stupnjeva, max 15 minuta. (od 12-15 minuta, ovisno o pećnici)
  • Najvažnija stvar je da brownie ne prepečete. Kada ga izvadimo iz pećnice činit će se još malo „sirov“u sredini, ali tako mora biti. Također je važno da se kolač skroz ohladi, te ga onda režemo oštrim nožem koji smo umočili u toplu vodu.
    I to je zapravo to...
    Ja sam brownie prije ubacivanja u pećnicu posipao komadićima čokolade, te ga poslužio s tučenim slatkim vrhnjem s dodatkom vanilije... i naravno uz šalicu kave.

MOGLO BI VAS ZANIMATI

JOŠ DOBRIH PONUDA...