
Brownie na Vedranov način
Sastojci
- 170 g tamne čokolade (barem 50 % kakaa)
- 115 g maslaca
- 100 g šećera
- 3 jaja
- 30 g kakaa
- 60 g glatkog brašna
- prstohvat soli
Priprema
- Za početak izvagati maslac i čokoladu, te staviti u pećnicu, mikrovalnu (ili na paru) da se otopi. Kada se otopi, u tu smjesu dodati šećer i promiješati da se šećer otopi. Zatim u smjesu dodati jedno po jedno jaje. Miješati pjenjačom dok se ne dobije lijepa glatka smjesa.
- Dodajti brašno, kakao i prstohvat soli, te samo lagano izmješajte da se svi sastojci sjedine (važno jeda smjesu ne mutimo mikserom kako se ne bi razvio gluten... onda bi nam brownisi bili suhi i žilavi).
- Smjesu prebaciti u mali kalup obložen papirom za pečenje sa svih strana, ili u kalup za torte 20 cm. Brownie pećemo u prethodno zagrijanoj pećnici na 190 stupnjeva, max 15 minuta. (od 12-15 minuta, ovisno o pećnici)
- Najvažnija stvar je da brownie ne prepečete. Kada ga izvadimo iz pećnice činit će se još malo „sirov“u sredini, ali tako mora biti. Također je važno da se kolač skroz ohladi, te ga onda režemo oštrim nožem koji smo umočili u toplu vodu. I to je zapravo to... Ja sam brownie prije ubacivanja u pećnicu posipao komadićima čokolade, te ga poslužio s tučenim slatkim vrhnjem s dodatkom vanilije... i naravno uz šalicu kave.
MOGLO BI VAS ZANIMATI
Putujmo svijetom s Medom
Soda kruh bez kvasca i glutena
Priča o Srcima – priča koju nećete zaboraviti
Jedino bolje od čitanja priča je slušati kako netko drugi te priče čita vama. Medo.hr, u suradnji sa Zrinkom Majstorović, ima pravu poslasticu za sve zaljubljenike u priče. Svima onima kojima priče ne tope srca možemo obećati da će ih Priča o Srcima iznenaditi.