Avanture Solar i Klikera

O Klikeru, Sunčici, Harfi i plešućoj piramidi

Harfa je miljenica kraljeva. Deveta kći vladara sa zvijezde Proxima Devetauri. To je deveta zvijezda gledano s naše planete. Ona živi u savršenoj piramidi. Zašto savršenoj? Zato što je piramida o kojoj pričamo napravljena da bude savršena. Za bazu ima kvadrat sa četiri iste stranice koje se spajaju u jednoj točci na vrhu. A ta točka predstavlja savršenstvo. Ni vjetrovi ni pijesak ne mogu joj ništa. Zaštićena od vremenskih neprilika, dislocirana u prostoru, zatvorena u svojoj piramidi, Harfa ne poznaje vrijeme. Ona ne poznaje dan što je budi, ne poznaje noć što je tješi, stoga se okreće samoj sebi i muzici koju stvara. Jer u piramidi osim nje Harfe, ničega drugog nema. Izostanak vremena daje joj moć da na svom glazbalu proizvodi frekvencije tako lijepe i neobične, koje dodiruju zidove piramide i od kojih piramida vibrira. Oni rijetki koji su izvana bili svjedoci te pojave, piramidi su nadjenuli ime Plešuća piramida. Harfa koja nije bila svjedok te pojave već sudionik i stvaratelj tih frekvencija, znala je tajnu svoje piramide. Ako bolje poslušate u noći, frekvencije se uvijek ponavljaju kao usamljeno trajno žareće svijetlo svjetionika na osami. To je bio poziv u pomoć… Pošto je Harfa bila oslobođena osjećaja vremena, njena frekvencija se zasnivala na jednostavnom kodu koji je trebalo dešifrirati.

Ako ne znaš kako,

Sunčica i Kliker će ti pomoći rado!

Sunčica je bila dijete sunčevog sustava (voljela je nadimak Solar girl) i kao takva zračila je svijetlošću. Lom svijetlosti kakvog mi znamo nije ništa drugo već Sunčica koja preusmjerava svijetlost u drugom smjeru, boji i obliku. Ha! Kako su odrasli naivni! Oni su mislili da je to neka znanost!  Osim te moći, Sunčica vlada bojom, glazbom i pokretom. Ona je nerazdvojni dio super para koji bez nje ne bi bio super par. A tko je onda onaj drugi ? Pa Kliker! A tko je on? Super dječak, opisao bih ga kratko. Sa super moćima. Logaritmi, brojevi, matematika i geometrija njegova su polja moći. On ne samo da vlada time, on se pretvara u to! Da, uzima oblik brojeva, geometrijskih oblika i pravo je malo čudo! Kada te oblike Sunčica prelomi pomoću zrcalne svijetlosti, oni dobivaju boju, pokret i zvuk. I eto moćnog rješenja našeg super para! A tko se uhvatio rješavanja tajne Plešuće piramide? Možda ti?

Ali ne znaš kako? Ne brini,

Sunčica i Kliker će ti pomoći rado!

Čuješ li frekvenciju iz daljine? Naravno da ju ne čuješ.

Ono što ti čuješ to je zvuk. Zvuk koji se uz pomoć harmonije pretvara u melodiju. Sada ga čuješ, zar ne?  Harfa te doziva. To je tajni kod. Harfa proizvodi frekvenciju  koja se zasniva na brojevima. Svaki broj ima svoj oblik, svoj zvuk pa samim time i svoj pokret. Svojim pokretom broj otkriva svoju poziciju u sistemu tajnog koda.

Da bismo dekodirali Harfinu poruku te ušli u tajnu Plešuće piramide moramo se uhvatiti za nešto, za nekakav znak koji je u ovoj priči tako olako ispušten i sada čeka na nas… Čekaj! Nekakav broj? Pa da!

Frekvencija se zasniva na brojevima, a koji se broj prvi spominje u ovoj priči?

Misliš da ćeš moći? Da ćeš znati dekodirati frekvenciju u obliku melodije koju ti šalje Harfa iz svoje piramide? Ili misliš da u vezi brojeva, oblika, zvuka i pokreta trebaš pomoć nekoga? Da, ali kako?

Pa to je bar lako, Sunčica i Kliker će ti pomoći rado!

Uđimo zajedno u avanturu.

Prvi broj koji se spominje u priči je 9 ( deveta kći, devetog vladara…..).

© Medo.hr

MOGLO BI VAS ZANIMATI

JOŠ DOBRIH PONUDA...