Najljepše video priče

Kako su Medo i Brundo pomogli Klari da pronađe prijatelja – kratka priča za djecu

medo

Klara je djevojčica koja živi sa svojim roditeljima u kući u mjestu koje je dosta udaljeno od grada. Nema braće ni sestara, ali svako jutro se budi s osmijehom na licu i jedva čeka otići u dvorište igrati se sa svojim igračkama. Sve je to bilo tako do jednog dana kad je Klarina mama primijetila da je Klara ujutro postala mrzovoljna i sve manje i manje se igrala sa svojim igračkama te bi samo ležala u sobi.

Klarini roditelji su se jako zabrinuli te su pokušali porazgovarati s njom i saznati što Klaru muči, ali ona je uporno odbijala im išta reći i svakim danom je sve manje bila zainteresirana za igranje u dvorištu. Klarini roditelji su shvatili da na ovaj način nikako neće shvatiti zašto je Klara tužna te su odlučili pozvati Medu u pomoć.

Medo se odmah spakirao i krenuo na put do njihove kuće

Kad je Medo stigao, Klara mu se jako razveselila i odmah ga pozvala u sobu na igranje. Klarini roditelji su bili jako sretni kada su vidjeli da se njihovoj Klari vratio osmijeh na lice, ali čim je Medo otišao, Klara je ponovno postala tužna i nije se htjela igrati sa svojim igračkama. Klarina mama je ponovno nazvala Medu i zamolila ga da se vrati te da ovaj put pokuša saznati što Klaru muči.

Medo se vratio i Klara se ponovno razveselila, ali ovaj put je Medo odlučio saznati zašto Klara više nije kao prije. Iz Klarine sobe čuo se samo smijeh dok Medo Klaru nije pitao zašto je tužna kada on ode.

Klara se u tom trenutku rastužila, ali je Medi odlučila priznati što je razlog tome. Objasnila mu je da nema nijednog prijatelja i da bi se htjela s nekim igrati, ali kako je bila udaljena od grada, to nažalost nije bilo moguće. Zamolila je Medu da joj pomogne i da joj pronađe nekoga s kim se može igrati sa svojim igračkama. Kako se mrak već spuštao, Medo je morao otići doma, ali je obećao Klari da će riješiti njezin problem.

Medo tu noć nije mogao zaspati

Cijelo vrijeme je razmišljao kako će pomoći Klari riješiti njezin problem. Oči su mu se već sklapale, ali nije htio zaspati sve dok ne smisli što će napraviti. Nakon dugo vremena, Medi je napokon sinula jedna ideja. Odlučio je da će Klari napraviti plišanog medu. Kako je već bilo kasno, Medo je odlučio da će sutra napraviti plišanu igračku za Klaru te je utonuo u san.

Medo se toga jutra probudio jako rano jer je želio što prije Klari donijeti igračku

Nazvao je svog starog prijatelja Brundu, kojeg je zamolio da mu pomogne izraditi plišanog medu za Klaru. Brundo se jako razveselio što će i on moći pomoći Klari te je odmah došao do Medine kuće. Cijelo jutro Brundo i Medo izrađivali su plišanog medu za Klaru kako bi sve bilo gotovo isti dan.

Medo za Klaru

Kad su završili s izradom, ukrasili su još medu s par detalja i igračka je bila spremna. Medo se zahvalio Brundi i uputio se prema Klarinoj kući. Klarini mama i tata su se iznenadili kada su vidjeli Medu, a još više ih je iznenadilo ono što je Medo nosio sa sobom. Pozvali su Klaru da dođe u dnevni boravak, a Medo je sakrio Klarinog plišanca kako ga ne bi odmah vidjela. Klara se ponovno razveselila Medi i pozvala ga je u sobu na igranje, ali nije znala da je Medo već donio nešto što će riješiti njezin problem. U tom trenutku, Medo je iz ladice izvadio plišanog medu, a Klara je od sreće počela trčati po kući. Njezin stari osmijeh, Medo je vratio na lice, ali ovaj put osmijeh je ostao i

Klara više nije bila tužna

Klara je sada imala prijatelja koji je stalno bio uz nju. Ujutro kada bi se probudila, sa svojim plišanim medom je doručkovala, preko dana se igrala s njim, a navečer kada nije mogla zaspati čvrsto bi ga zagrlila i odmah utonula u san. Klara je od tada ponovno bila sretna, a plišani medo je uz Klaru bio cijelo njeno djetinjstvo. Dan danas kada Klara priča svoje priče iz djetinjstva, plišani medo je ta igračka koje će se zauvijek sjećati.

MOGLO BI VAS ZANIMATI

JOŠ DOBRIH PONUDA...

Povezane objave