Novosti

Čarolija poklona i rođendan za pamćenje

Bližio se Ivanov sedmi rođendan, a njegovi baka i djed željeli su svome unuku pokloniti nešto posebno ove godine. S obzirom da bi na jesen trebao krenuti u osnovnu školu, postali su pomalo nostalgični i htjeli su ovaj rođendan učiniti posebnim. U dogovoru s Ivanovim mamom i tatom, pripremali su malo slavlje za koje Ivan nije znao. Pripremajući slavlje, razmišljali su o posebnome poklonu koji bi obilježio Ivanov sedmi rođendan, a veselili su se i iznenađenju. Kako su ostali bez ideja, u pomoć su pozvali Medu koji se odmah uputio prema njihovome domu.

Ivanovi baka i djed živjeli su u jednoj kućici koja se nalazila na brdu. Iako im je vrlo kratko trebalo da se spuste do samoga centra, kućica je bila odvojena od svih te su imali svoj mir. Njihov unuk volio je provoditi vrijeme s njima te je uživao u prirodi i pogledu iz njihovog doma. Članom obitelji smatrao se i pas Rio, kojeg je Ivan zaista volio. Uvijek bi se igrao s njim kad bi posjetio baku i djeda te ga je vodio u duge šetnje po šumi koja se nalazila blizu kućice. Taj dan morali su biti vrlo oprezni jer ih je Ivan često znao iznenaditi posjetom pa su pazili da Medo dođe u vrijeme kada je on bio kod prijatelja. Kada je Medo došao, Ivanova baka ponudila mu je domaće kekse i sok od bazge čiji se miris protezao cijelom kuhinjom. Zatim je Ivanov djed objasnio Medi da Ivanu žele pokloniti nešto posebno, ali da nemaju ideja. Krenuli su razgovarati o nekim Ivanovim interesima kako bi što bolje prilagodili poklon njegovim željama. Nakon što je Medo malo razmislio, sjetio se jednog poklona koji bi se izrazito mogao svidjeti Ivanu. Pokazao im je stranicu Čarolija poklona te velikog plišanog medu. Ivanovi baka i djed pozorno su slušali medu, a onda im je objasnio da taj poklon ima dublje značenje. Veliki medo predstavljao bi Ivanovo djetinjstvo jer se uvijek volio igrati s malim plišanim medama, ali ovoga puta on bio u većem izdanju s obzirom da Ivan kreće u jednu novu fazu života i upisuje osnovnu školu. Uz to, Čarolija poklona nudi i majicu za medu na koju mogu napisati nešto svome unuku po želji. Baka i djed bili su oduševljeni Medinom idejom i odmah su bez razmišljanja pristali na nju.

Došao je dan Ivanovog rođendana. Dok se cijelo slavlje pripremalo, Ivanov tata odveo je Ivana na jedan kratki izlet. Ivan je mislio da je to zapravo iznenađenje, ali nije bio svjestan da pravo slijedi tek kada dođe doma. Njegova majka bila je oduševljena poklonom bake i djeda te su medu smjestili u dnevnu sobu. Ostali članovi obitelji polako su pristizali, a pripreme su se privodile kraju kako bi sve bilo spremno do Ivanovog dolaska. Svi su se sakrili u kuću kada su čuli zvuk auta u ulici. Ivanova majka dočekala ih je na ulazu, a Ivan joj je krenuo odmah pričati kako mu je bilo na izletu. Kada su ušli u kuću, rekli su Ivanu da ga nešto čeka u dnevnoj sobi te su tamo odjednom počeli padati baloni i konfete. U Ivanovim očima vidjele su se različite emocije, od veselja pa do zbunjenosti za koju možemo reći da je bila izrazito pozitivna. Redom su mu svi krenuli čestitati rođendan i pružati poklone, a svi su čekali kraj kada će Ivan ugledati velikog medu na krevetu. Nakon što su mu i baka i djed čestitali rođendan, Ivanu se i dalje na licu vidjela zbunjenost te je tek nakon par trenutaka ugledao velikog medu. Oduševljenje nije krio te ga je odmah uzeo u ruke, a u tom trenutku baki i djedu su se oči napunile suzama radosnicama. Svi su se nakon toga uputili u dvorište kako bi proslavili Ivanov rođendan, a zahvaljujući Čaroliji poklona, ovaj rođendan će Ivanu zauvijek ostati u pamćenju.

© Medo.hr

MOGLO BI VAS ZANIMATI

JOŠ DOBRIH PONUDA...