Recepti

Čudo od jednog jaja

Čudo od jednog jaja

Print Pin Add to Collection
Jelo: Desert
Kuhinja: Hrvatska
Ključna riječ: čokolada, kolač

Ingredients

Biskvit

  • 150 g kristal šećera
  • 130 g glatkog pšeničnog brašna TIP 550
  • 80 g mljevenih oraha
  • 2 dcl mlijeka 
  • 1 jaje
  • 0,5 dcl ulja
  • 1 prašak za pecivo

Krema

  • 2 pudinga od vanilije
  • 7 dcl mlijeka
  • 1 vanilin šećer
  • 7 žlica šećera
  • 150 g margarina ili maslaca sobne temperature

Glazura

  • 150 g čokolade za kuhanje
  • 4,5 žlice ulja (Možete i samo naribati na kremu 150 g čokolade) 

Instructions

  • Pomiješajte brašno s praškom za pecivo, te dodajte ostale sastojke. Sve sjedinite mikserom.
  • Smjesu ulijte u pleh za pečenje koji ste prethodno nauljili i pobrašnili. Dimenzija pleha 25x35 i pecite na 180°C /  cca 30 minuta. Pečeni biskvit ohladite.
  • U dublju zdjelu ulijte 4 dcl mlijeka i stavite kuhati. U preostalih 3 dcl mlijeka dodajte 2 praška za puding, 7 žlica šećera i vanilin šećer. Sve sjednite s pjenjačom. 
  • Kada mlijeko zavri dodajte pomiješane sastojke u mlijeko. Miješajte s pjenjačom dok se krema ne zgusne. Gotovu kremu ohladite, te u ohlađenu dodajte 150g margarina ili maslaca i sve zajedno sjedinite.
  • Kremu rasporedite preko ohlađenog biskvita, te prirpemite glazuru.
  • U malu posudu dodajte 150g čokolade za kuhanje i 4,5 žlice ulja. Stavite na peć ili u pećnicu na najnižoj temperaturi da se sve zajedno lagano otopi. Kratko ohladite te prelijte preko kreme. (Možete i samo preko kreme naribati 150g čokolade). 
  • Ostavite kolač u hladnjaku da se stisne, najbolje preko noći.

MOGLO BI VAS ZANIMATI

JOŠ DOBRIH PONUDA...