
Ingredients
Biskvit
- 150 g kristal šećera
- 130 g glatkog pšeničnog brašna TIP 550
- 80 g mljevenih oraha
- 2 dcl mlijeka
- 1 jaje
- 0,5 dcl ulja
- 1 prašak za pecivo
Krema
- 2 pudinga od vanilije
- 7 dcl mlijeka
- 1 vanilin šećer
- 7 žlica šećera
- 150 g margarina ili maslaca sobne temperature
Glazura
- 150 g čokolade za kuhanje
- 4,5 žlice ulja (Možete i samo naribati na kremu 150 g čokolade)
Instructions
- Pomiješajte brašno s praškom za pecivo, te dodajte ostale sastojke. Sve sjedinite mikserom.
- Smjesu ulijte u pleh za pečenje koji ste prethodno nauljili i pobrašnili. Dimenzija pleha 25x35 i pecite na 180°C / cca 30 minuta. Pečeni biskvit ohladite.
- U dublju zdjelu ulijte 4 dcl mlijeka i stavite kuhati. U preostalih 3 dcl mlijeka dodajte 2 praška za puding, 7 žlica šećera i vanilin šećer. Sve sjednite s pjenjačom.
- Kada mlijeko zavri dodajte pomiješane sastojke u mlijeko. Miješajte s pjenjačom dok se krema ne zgusne. Gotovu kremu ohladite, te u ohlađenu dodajte 150g margarina ili maslaca i sve zajedno sjedinite.
- Kremu rasporedite preko ohlađenog biskvita, te prirpemite glazuru.
- U malu posudu dodajte 150g čokolade za kuhanje i 4,5 žlice ulja. Stavite na peć ili u pećnicu na najnižoj temperaturi da se sve zajedno lagano otopi. Kratko ohladite te prelijte preko kreme. (Možete i samo preko kreme naribati 150g čokolade).
- Ostavite kolač u hladnjaku da se stisne, najbolje preko noći.
MOGLO BI VAS ZANIMATI
05
sij
Pripremaju li škole djecu za budućnost ili samo za testove?
Hrabro unatraške po nove petice!
Albert Einstein, to svi znaju, bio je puno više od trknutog profesora s neurednim dlakama na glavi....
29
sij
Čudo od jednog jaja
Čudo od jednog jaja
Biskvit150 g kristal šećera130 g glatkog pšeničnog brašna (TIP 550)8...
30
kol
Moć kestenovog meda – upoznajte OPG Hubak
Naš Medo veliki je ljubitelj meda, no to je nešto što je već svima poznato. No danas vas želimo upoznati s jednom od najzdravijih vrsta...



