Recepti

Lambada kocke – popularni starinski kolač

Lambada kocke -popularni starinski kolač

Print Pin Add to Collection
Jelo: Desert
Kuhinja: Hrvatska
Ključna riječ: kolač

Ingredients

Biskvit

  • 6 jaja
  • 15 dag kristal šećera
  • 15 dag glatkog pšeničnog brašna
  • 1 prašak za pecivo

Žuta krema

  • 1 l soka od naranče
  • 3 pudinga od vanilije
  • 7 žlica kristal šećera

Bijela krema

  • 6 žlica brašna
  • 6 žlica kristal šećera
  • 0,5 l mlijeka
  • 250 g margarina

Instructions

  • Odvojite bjelanjke od žumanjaka. 
  • Žumanjke pjenasto izmiksajte s 15 dag šećera. Dodajte i brašno u koje ste umiješali prašak za pecivo. Izmiksajte.
  • Izmiksajte i bjelanjke s prstohvatom soli, te dodajte u smjesu od žumanjaka. Lagano promiješajte.
  • Stavite peći u pleh dimenzija 40x23cm na 170°C /cca 20 minuta.
  • Priprema žute kreme: U dublju posudu dodajte 7dcl soka i zagrijte do vrenja. U drugoj manjoj zdjeli u ostatak soka (3dcl) umiješajte 3 pudinga od vanilije i 7 žlica šećera, te dodajte u sok koji vrije. Mješajte cijelo vrijeme s pjenjačom kako se ne bih stvorile grudice. Kada se zgusne, vruće prelijte preko biskvita. Na kremu posložite petit kekse. 
  • Za bijelu kremu u posudu dodajte 3 dcl mlijeka i stavite kuhati. U manju posudu dodajte 2 dcl mlijeka , te umješajte 6 žlica šećera i 6 žlica brašna. Dobro promiješajte i dodajte u mlijeko koje vrije. Kuhajte dok se ne zgusne, mješajući cijelo vrijeme s pjenjačom kako se ne bi stvorile grudice. U ohlađenu kremu dodajte pjenasto izrađeni margarin. Razmažite preko petit keksi.

Čokoladna glazura

  • 100g čokolade za kuhanje otopite s 4 žlice ulja i prelijte preko bijele kreme.
  • Pripremljeni kolač dobro ohladite prije rezanja i posluživanja, najbolje preko noći.

MOGLO BI VAS ZANIMATI

JOŠ DOBRIH PONUDA...