
Ingredients
Biskvit
- 6 jaja
- 15 dag kristal šećera
- 15 dag glatkog pšeničnog brašna
- 1 prašak za pecivo
Žuta krema
- 1 l soka od naranče
- 3 pudinga od vanilije
- 7 žlica kristal šećera
Bijela krema
- 6 žlica brašna
- 6 žlica kristal šećera
- 0,5 l mlijeka
- 250 g margarina
Instructions
- Odvojite bjelanjke od žumanjaka.
- Žumanjke pjenasto izmiksajte s 15 dag šećera. Dodajte i brašno u koje ste umiješali prašak za pecivo. Izmiksajte.
- Izmiksajte i bjelanjke s prstohvatom soli, te dodajte u smjesu od žumanjaka. Lagano promiješajte.
- Stavite peći u pleh dimenzija 40x23cm na 170°C /cca 20 minuta.
- Priprema žute kreme: U dublju posudu dodajte 7dcl soka i zagrijte do vrenja. U drugoj manjoj zdjeli u ostatak soka (3dcl) umiješajte 3 pudinga od vanilije i 7 žlica šećera, te dodajte u sok koji vrije. Mješajte cijelo vrijeme s pjenjačom kako se ne bih stvorile grudice. Kada se zgusne, vruće prelijte preko biskvita. Na kremu posložite petit kekse.
- Za bijelu kremu u posudu dodajte 3 dcl mlijeka i stavite kuhati. U manju posudu dodajte 2 dcl mlijeka , te umješajte 6 žlica šećera i 6 žlica brašna. Dobro promiješajte i dodajte u mlijeko koje vrije. Kuhajte dok se ne zgusne, mješajući cijelo vrijeme s pjenjačom kako se ne bi stvorile grudice. U ohlađenu kremu dodajte pjenasto izrađeni margarin. Razmažite preko petit keksi.
Čokoladna glazura
- 100g čokolade za kuhanje otopite s 4 žlice ulja i prelijte preko bijele kreme.
- Pripremljeni kolač dobro ohladite prije rezanja i posluživanja, najbolje preko noći.
MOGLO BI VAS ZANIMATI
17
lip
Kupaći kostim za ljeto 2020
Ljetni godišnji odmor nam je sve bliže i svi jedva čekamo pustiti sve brige i otići na more. Većina vas se može složiti da je to najljepše godišnje doba.
21
svi
Rođendanski paradoks
Došli ste na zabavu na rođendansku zabavu koja nije 29. veljače na kojoj je 23 ljudi. Vjerojatnost da je ondje netko komu je rođendan istog dana kad je i vaš je barem 50 posto.
22
tra
Jagode na sedam (ne)običnih načina
Uskoro nam se bliži sezona jagoda, a to je voće koje zasigurno većina nas dočeka s veseljem. To crveno voće specifičnog oblika i djeci ...



