
Ingredients
Kore
- 60 dkg oštrog brašna
- 1 žličica praška za peciva
- 20 dkg kristal šećera
- 20 dkg margarina
- 4 žlice kiselog vrhnja
- 2 jaja
Krema
- 1,2 l mlijeka
- 12 žlica glatkog pšeničnog brašna
- 25 dkg kristal šećera
- 1 žlica kakaa
- 15 dkg čokolade za kuhanje
- 250 g margarina
Čokoladna glazura
- 150 g čokolade za kuhanje
- 4 žlice ulja
Instructions
- Izmiksajte margarin i šećer. Dodajte jedno po jedno jaje, te na kraju i kiselo vrhnje. Sve dobro izmiksajte.
- Oštro brašno pomiješajte s praškom za pecivo i dodajte smjesi miksajući spiralnim nastavcima za tijesto.
- Tijesto podijelite na 7 jednakih dijelova. Svaku koru razvaljajte na dimenziju 30×28. Svaku koru pecite na 180°C , 7-8 minuta.
- Kada ste ispekli kore pripremite fil. U dublju zdjelu stavite 8 dcl mlijeka, šećer i čokoladu za kuhanje i stavite kuhati. U ostatak mlijeka dodajte brašno i kakao i promiješajte sa pjenjačom. Kada mlijeko zavri, dodajte mlijeko s brašnom i kakaom. Miješajte pjenjačom dok se krema ne zgusne. U gotovu vruću kremu dodajte margarin. Dobro pomiješajte da se margarin otopi.
- Podijelite kremu na 6 dijelova. Stavite prvu koru, dio fila, drugu koru, dio fila, treću koru, dio fila, četvrtu koru, dio fila, petu koru, dio fila, šestu koru, dio fila i gore sedmu kora. Svaki puta kada nafilujete koru i preklopite drugom, malo je pritisnite rukama.
Čokoladna glazura
- 150 čokolade za kuhanje otopite sa 4 žlice ulja. Prelijte preko gornje kore, poravnajte i ostavite u hladnjaku da se ohladi, najbolje preko noći.
MOGLO BI VAS ZANIMATI
09
lip
Jeste li znali za 5 velikih svjetskih čuda
Ljepote prirode još uvijek nas zapanjuju. Uzrok su našeg nepodijeljenog divljenja. Prirodne ljepote naše planete, oslikavaju se milijunima godina. Osim prirode, tu su i znamenitosti kojima se također divimo.
19
velj
Medan i Zlatan bježe iz muzeja sjaja i glamura
U Muzeju Glamura i Sjaja, Medan i Zlatan su živjeli u blistavoj tišini. Njihova tijela bila su ukrašena dijamantima, a svake godine ti ...
06
sij
Dice
Amalia Dalli Art galerija fotografija




