Umjetnost i znanost

Mala prteljica i njezina ne tako mala obitelj

Iza nadimka mala prteljica krije se Tihana, majka dvoje predivne djece i prekrasna supruga. Od malena obožava djecu, knjige i glumu te je u djetinjstvu maštala i da bude jednog dana poznata (no tko nije?). Svoju ljubav prema knjigama prenijela je i na svoju djecu, a s obzirom da oni vole kada im njihova majka čita, odlučila je sve to snimati i dijeliti na društvenim mrežama jer su joj bile simpatične njihove reakcije. Kako biste bolje upoznali Tihanu i njezinu predivnu obitelj, u nastavku vam donosimo kratki intervju.

1. Kako je nastao nadimak ”mala prteljica”?

Iskreno da vam kažem, nadimak mala prteljica nastao je davno dok sam bila luda i mlada u jednom pijanom izlasku. S obzirom da sam ja kao kepec (1.56 cm) svi su me zvali mala prijateljica. Uglavnom, u toku večeri sam došla pozdraviti društvo, sva bitna i vesela “Taaa daaa, to sam ja vaša mala prteljica!” i svima je to bilo jako simpatično te je tako i ostalo.

2. Primijetili smo da vodite još jedan profil na Instagramu, čime se točno bavite?

Drugi profil na Instagramu napravila sam sa suprugom pod nazivom “wood with heart ❤️” . To je trenutno naš hobi, za koji se nadamo da će se pretvoriti u biznis. Njegovu ljubav prema izradi stvari od drveta i moju kreativnost (dijete u meni poželjelo je crtati) smo objedinili i počeli raditi stvari od drveta. Penjalice za djecu, kutije za igračke, police za knjige itd.

3. Što vaši mališani najviše vole?

Naša djeca osim čitanja priča, najviše se vole penjati, provlačiti i skakati. Baš smo iz tog razloga napravili prvu penjalicu prošle godine. Mia je bila stara godinu i pol dana, ja trudna do zuba, a ona željna igre. To je bio pun pogodak, penjala se cijelo vrijeme, spuštala niz dasku koja služi kao tobogan,
a kada prekriješ dekom postaje šator. Sin se ove godine prije popeo na penjalicu, nego što je prohodao. Odlična je za razvoj grube motorike 🙂

4. Često dijelite čitanje knjiga vašim mališanima, koju biste izdvojili?

Da, knjigice čitamo baš svaki dan. I u toku dana, ali Miji (2.5) obavezno prije spavanja. Leon (1.5) još nema koncentraciju da toliko pažljivo sluša. Leonu su najdraže knjigice sa životinjicama te onda on ispituje: “Ta to, ta to?”. Ja odgovaram koja je životinja, a on se glasa. Što se Mije i mene tiče, teško bih izdvojila jednu. Cijela kolekcija o emocijama i higijeni od Evenina su nam sjajne. Toliko su pažljivo, slikovito i zanimljivo opisane situacije o emocijama da sam oduševljena! Mrljek i Prljek su nam glavni pomagači što se higijene tiče. Zbilja sam zahvalna što smo ih otkrili, zato što mi zaista puno pomažu u razgovoru o emocijama i kako se nositi s njima.

5. Vaš muž ima zaista veliku kolekciju autića, kako je krenuo taj hobi? Znate li otprilike koliko kolekcija broji autića?

Prije odgovora, moram reći da je muž oduševljen pitanjem – šepuri se kao paun, haha! Od malena je ljubav prema autima (pravim) i autićima prisutna. Mislim da je tako kod većine dječaka, no kad se rodio sin, tu je krenulo skupljanje. Nakon toga je dobio razlog (i izgovor, haha!) da njemu ostavi u nasljeđe. Mislim da ni sam ne zna koliko ih ima, ali okvirno mislim da je brojka sad već dosegla 2000 autića.

6. Kažu da je biti majka najljepši osjećaj na svijetu, koji je vaš najdraži dio majčinstva?

Uh, teško pitanje. Ja zbilja volim i uživam biti majka. Od kako sam bila mala sanjala sam kako ću biti mama jednog dana. Naravno da sve ono kako sam mislila da ću raditi i da je sve ružičasto, nije, ali to koliko ja učim i rastem uz njih i s njima mi je najdraže. Obožavam tu njihovu čistu iskrenu ljubav, spontanost, jednostavnost, opuštenost, snagu te vjeru u sebe. Sve to pokušavam njegovati, usmjeravati ih i u isto vrijeme učiti kako živjeti u trenutku zato što oni to tako prirodno i s lakoćom rade.

Kada bismo pokušali objasniti za neku osobu da ima toplo srce, kao primjer uzeli bismo Tihanu. Njezina topla narav koju smo osjetili preko njezinih videa potaknula nas je da ju bolje upoznamo i predstavimo vama. Nadamo se da ste ponešto i naučili, a nas je svakako potaknula da se fokusiramo na ono što volimo i da to razvijamo kroz život.

Autorica fotografija – Tihana

MOGLO BI VAS ZANIMATI

JOŠ DOBRIH PONUDA...