Umjetnost i znanost

Krik u momentu!

Mirna SišulKrik u momentu!

Umjetnost Mirne Sišul sadrži krik u momentu. Radost života u preljevu glazbe i boje.

Sasvim je uočljivo i nadasve očito kako se izraz Mirne Sišul, akademske slikarice iz Rijeke nijansira kroz dvije temeljne misli: glazba i boja. Impresija koja nastaje tim spojem nije ništa drugo nego moment misli, trenutka i osjećaja. Tako je!

Umjetnost Mirne Sišul sadrži krik u momentu. Radost života u preljevu glazbe i boje.

Ako kažem volim te, ima li išta vrjednije od istine?

Mirna Sišul

Tree- Izgubljeni u prijevodu

Stablo je momentalno jaka slika. Gledajući u to platno, ja ne vidim stablo već kućicu na stablu. Impresija ideje koju Mirna sije svojim nekontroliranim potezima kista, rađa novu sliku. Tako da Stablo i nije baš stablo u pravom smislu riječi, ako me razumijete…..Ako me ne razumijete Tree ćete prevesti kao Stablo. Tako jednostavno.

Mirna Sišul

Moji šareni snovi

Bjelina i praznilo donjeg dijela slike daje težište motivu slike, koji poput nabreklih oblaka pluta nad gradom, spremajući se proliti kišu misli po sasušenim poljima grada. No to nisu misli, niti će kiša ikad postati ponornica. Kiša će uvijek težiti tomu da jednom padne. Kao što i snovi teže tomu da zauvijek ostanu… snovi.

A do tada, imat ćemo samo crnom olovkom nacrtanu tanku opnu, koja snove drži nad gradom, kao što i oblaci drže kišu. Moji šareni snovi su fantazija prije kiše. Prije buđenja.

Mirna Sišul

Ispred nas je put

Slika Mirne Sišul udara globalnim osjetilima u lice. Nijedan dio slike ne govori sam za sebe, slika dominira prostorom, u kojem god da se nalazi, ona se poput kameleona prilagođava i tek ju onda možemo definirati, vidjeti, osjetiti. Prostor Mirne Sišul je put u sliku. Budite odvažni i zakoračite u taj prostor, ako ne radi sebe onda radi slike, boje i glazbe. Vjerujte, ispred nas je put….

Mirna Sišul

Lude ideje

Koloristički kamp u kojem nudisti ogoljeli do gole kože mažu svoja tijela bojama te postaju ljudi, tako sam nekako htio započeti osvrt na navedenu sliku – no drugim pogledom na sliku, vidim nešto sasvim drugo…vidim mekoću samozadovoljstva, vidim sputanost puštenu s lanca, vidim svemir, vidim ljubav, vidim nas…

Poput vatrometa slika razgolićuje osjećaje i čuvstva – pred njom mi smo opet ….kao nudisti.
Goli i bosi ususret oluji ideja.

Autor fotografija: Mirna Sišul
© Medo.hr

MOGLO BI VAS ZANIMATI

JOŠ DOBRIH PONUDA...

Povezane objave