Umjetnost i znanost

Katarina Tanfara – Nova generacija umjetnika

mural

Katarina Tanfara umjetnicaKatarina Tanfara je umjetnica čija će jedinstvena vizija, domišljatost i vještina zagolicati vašu maštu, odvesti vas na mjesta na kojima nikada niste bili i otvoriti vam vrata magičnog svijeta.

U njoj se sastaju moderan digitalni dizajner i maštoviti slikarski duh. O kome je riječ?

Katarini Tanfari, hrvatskoj umjetnici.

Grafička dizajnerica, ilustratorica i slikarica stvara pod pseudonimom Inablu.

Rođena je 1980. u Beogradu. Ljubav prema slikanju i vizualnom rezultirala je izborom Grafičkog fakulteta, koji je završila u Zagrebu, gdje je sad već starosjedilac.

Nakon studija profesionalno se bavi grafikom. Iza sebe ima bogatu i svestranu grafičku karijeru. Radi kao grafička dizajnerica na raznovrsnim projektima – razvoju loga i brand identiteta, oblikovanju grafičkih materijala, dizajnira tekstilne printeve, grafička je urednica knjiga i časopisa.

Prepoznatljive su njene razigrane i zabavne ilustracije, koje su nevjerojatno šarene. Njeni šaljivi crteži nadahnjuju zabavu. Snažan utjecaj na formiranje njenog stil imali su crtani filmovi i stripovi, koji je i danas opčinjavaju.

S druge strane, slikarstvo je oduvijek bila njena strast. Katarina najčešće koristi akril, iako ponekad voli eksperimentirati i s akvarelom, flomasterima ili tušem. Slike aplicira na platno, papir ili drvo.

Tematski Katarina je svestrana. Svijet koji prikazuje na slikama je maštovit, uvrnut, čudan, zanimljiv i iznad svega razigran. Karakter njenim slikama daju intenzivne, pulsirajuće boje. Odlično ih kombinira stvarajući jake i upečatljive kontraste. Njen je slikarski pristup energičan i osvježavajući, bogat imaginacijom. Gdje nalazi inspiraciju? Često je to svijet mašte, neki put su emocije, a ponekad i svakodnevni
život.

Povremeno sudjeluje na festivalima i izložbama za promicanje kreativnog i umjetničkog izražavanja kao što su: Fist art, Pro Futura, EXAT 110.

Bilo da govorimo o grafici ili slikanju, umjetnost je njen izraz, prostor za intuiciju i maštu, šareni imaginarni svijet u kojem je sve moguće.

Njeni radovi predstavljaju novu generaciju koja dolazi, želi stvarati svoj identitet, stvarati nove teme, slikati drukčije slike i govoriti o novim temama koje svako novo vrijeme i generacija oblikuje na svoj način.

© Medo.hr

MOGLO BI VAS ZANIMATI

JOŠ DOBRIH PONUDA...

Povezane objave