Veganska torta za vas i nemojte odmah preskočiti ovaj članak, jer to što je veganska ne znači da nije fina. Medo bira samo fine stvari, a ovo je jedna od njih!
Sastojci:
- 200 g brašna od pira
- 100 g slanih pistacija (težina bez ljuske)
- 100 g nesoljenih pistacija
- 2 žličice sode bikarbone
- 150 g šećera
- 1 prstohvat soli
- 70 ml suncokretovog ulja
- 200 ml zobenog mlijeka
- 50 g mladog špinata
- 2 žličice jabučnog octa
Za preljev:
- 150 g veganskog krem sira (pa i torta je veganska 🙂
- 2 žlice šećera u prahu
- 1 limun
- 50 g pistacija
- 2 grančice mente
- 2 žlice javorovog sirupa
(Recept za kolač približno 26 x 11 cm)
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 175 ° C. Podmažite posudu za pečenje ili ga obložite papirom za pečenje.
- Odvojite slane pistacije od ljuski, usitnite ručnim mikserom zajedno s nesoljenim pistacijama. Dodajte brašno, sodu bikarbonu, šećer i sol.
- Posebno smiksajte špinat s zobenim mlijekom i uljem.
- Dodajte miks špinata suhim sastojcima i sve promiješajte. Umiješajte jabučni ocat. Ulijte tijesto u posudu za pečenje i pecite u zagrijanoj pećnici oko 40 minuta. Pri kraju pečenja pokriti aluminijskom folijom. Ostavite da se kolač potpuno ohladi.
- Prepolovite limun i nakapajte po kolaču. Šećer u prahu, pomiješajte s veganskim krem sirom i sokom od 1 žlice limuna. Rasporedite po kolač. Preostalu polovicu limuna naribajte. Tortu možete ukrasiti pistacijama, kriškama limuna i mentom. Po vrhu prelijte javorov sirup. Razrežite tortu na 12 komada i poslužite. Dobar tek!
© Medo.hr
Autor slika: Medo.hr





